BREAKING NEWS Elena Udrea va fi extrădată în România, în închisoare

,
elena-udrea-bulgaria-românia

Elena Udrea află dacă își va ispăși pedeapsa în România

[Sursa foto: Facebook: Elena Udrea]

Astăzi, 10 iunie, Elena Udrea urmează să afle dacă va rămâne în arest în Bulgaria sau dacă va fi extrădată în țara noastră, unde ar urma să își ispășească pedeapsa de șase ani de închisoare. Elena Udrea a susțint că se fac presiuni asupra instanței.


In articol:

UPDATE: Justiția din Bulgaria a decis: Elena Udrea revine acasă, în închisoare. Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au decis vineri extrădarea fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a transmis TVR din Sofia.

Astăzi, pe data de 10 iunie, Elena Udrea va afla dacă va fi extrădată în România, după ce a fost arestată în Bulgaria. Pe data de 7 aprilie, aceasta a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

La Curtea de Apel de la Sofia, magistrații au acceptat ca o martoră, avocata Ingrid Mocanu, să vorbească despre condițiile din penitenciarele din România, după ce a fost în arest cu Elena Udrea.

Conform Libertatea.ro, relatează Hotnews.ro, Ingrid Mocanu a declarat că Elena Udrea nu a stat singură în celula din Penitenciarul Târgușor, așa cum a relatat statul român.

Elena Udrea nu vrea să fie extrădată în România

Sper am parte de o justiţie dreaptă în Bulgaria ceea ce nu am avut parte în România. Ştiţi că se fac presiuni şi asupra justiției de aici, din Bulgaria. A spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel de aici. Îmi doresc să se respingă cererea României (n.r.- de extrădare) ”, a spus Elena Udrea, potrivit Antena 3.

Citeste si: Elena Udrea, mesaj tranșant pentru ministrul Justiției: „Despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți, domnule ministru?”

Conform reprezentanților Curții de Apel de la Sofia, avocații Elenei Udrea au venit în favoarea sa cu mai multe documente, dar și cu mai multe plângeri despre modul în care, în țara noastră, dreptul la un proces echitabil i-a fost încălcat.

Mai mult decât atât, avocații au mai punctat faptul că unul dintre judecătorii români, care a dispus decizia în dosarul Elenei Udrea, nu a depus și jurământul în calitate de magistrat. De asemenea, aceștia au mai declarat că autoritățile din România fac presiuni pentru ca Elena Udrea să fie extrădată în România, primind, între timp, „o serie de amenințări”.

elena-udrea-bulgaria-românia

Elena Udrea află dacă își va ispăși pedeapsa în România

[Sursa foto: Facebook: Elena Udrea]

Ce alte pedepse au mai fost date în dosarul „Gala Bute”?

  • Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana ce sunt în proprietatea Elenei Udrea- trei ani de închisoare cu executare,
  • Ion Ariton, fostul ministru al Economiei- achitat pentru acuzațiile de participație improprie la abuz în serviciu și pentru folosirea influenței, pentru a putea obține foloase necuvenite,
  • Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea- un an și șase luni de închisoare cu suspendare,
  • Dragoș Marius Botoroagă, administrator de firmă- condamnat la doi ani și șase luni cu suspendare,
  • Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului- condamnare la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere,
  • Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Naționale de Investiții- condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare.
  • Citeste si: Toate dosarele pe care Elena Udrea le are în România au fost blocate chiar de către ea

Elena Udrea va trebui să plătească: 8.116.800 lei (aproximativ 3 milioane de euro) către Autoritatea Națională pentru Turism, 600.000 de euro către martorul Corin Boian, 300.000 de euro către martorul Adrian Gărdean.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

Ce boală are Elena Udrea. Motivul invocat pentru a nu sta după gratii

Sorin Cîmpeanu pune presiune: Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Va fi sau nu extrădată Elena Udrea in România? Trei judecători o vor audia astăzi și vor decide soarta fostei politiciane

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies