Elena Udrea rămâne în închisoare! Înalta Curte i-a respins astăzi ultimul recurs în casaţie

Author: Diana Tilă
Actualizat: 31 iul 2023, 03:00

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins Elenei Udrea ultimul recurs în casație făcut în dosarul Gala Bute.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins luni, 3 octombrie, recursul în casație formulat de fostul ministru Elena Udrea, în dosarul Gala Bute. Așadar, Elena Udrea rămâne după gratii și trebuie să plătească acum cheltuielile de judecată. 

Citeste si: Elena Udrea poate scăpa de acuzații, după o decizie a ÎCCJ: „Astăzi toate faptele sunt prescrise”

Elena Udrea rămâne în închisoare! Înalta Curte i-a respins astăzi ultimul recurs în casație

Instanța Supremă a respins ca nefondate, recursurile în casație formulate de Elena Gabriela Udrea și Rudel Obreja, ambii condamnați, împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Completul de 5 Judecători, în dosarul „Gala Bute”.

Instanța obligă recurenții condamnați la plata sumei de câte 500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia de luni este definitivă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Elena Udrea a fost condamnată definitiv, la începutul lunii aprilie, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În prezent, ispășește pedeapsa la Penitenciarul de Femei Târgșor.

Citeste si: Elena Udrea, obligată să plătească opt milioane de lei pentru promovarea României la gala de box. Mesajul tranșant transmis de fosta politiciană: „Stau abuziv în pușcărie de șase luni”

“Respinge, ca nefondate, recursurile în casație formulate de condamnații Udrea Elena Gabriela și Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2303/1/2017. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenții condamnați la plata sumei de câte 500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnați din oficiu pentru recurenții condamnați, până la prezentarea apărătorilor aleși, în sumă de câte 170 de lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința publică, astăzi, 31 octombrie 2022”, apreciază magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Elena Udrea așteaptă să vadă ce vor spune judecătorii de la Judecătoria Sector 1, acolo unde a contestat executarea pusă la cale de ANAF.

ANAF a scos la vânzare șase terenuri și două mașini ale Elenei Udrea, prin care statul speră să recupereze o parte din prejudiciul creat de fostul ministru în dosarul Gala Bute. Până în acest moment niciunul dintre bunurile fostului ministru nu a fost vândut în cadrul primei licitații. 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!