Mitică Popescu a murit! Problemele de sănătate cu care se confrunta marele actor

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 03 oct 2023, 05:35

Actorul Mitică Popescu a murit

Sursa: MediaFax Foto

Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani. Anunțul morții marelui actor a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silvius Negoiţă.

Mitică Popescu a murit. Marele actor Mitică Popescu s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, a confirmat marți purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silvius Negoiţă, potrivit news.ro.

Problemele de sănătate cu care se confrunta Mitică Popescu, gazda emisiunii „D-ale lui Mitică!” au dus la internarea la Spitalul de Urgență Floreasca în luna decembrie. 

Citește și: Cât de aproape este mormântul Mariei Ciobanu față de cel al lui Ion Dolănescu. „Ne potriveam foarte mult amândoi”

Mitică Popescu a murit 

Mitică Popescu a murit. Marele actor s-a stins din viață marți, la vârsta de 86 de ani. 

Actor de film, radio, teatru, televiziune și voce, Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac

și jumătate de existență a Teatrului Național din București”. 

Ultima dorința a actorului, înainte de a muri, era ca oamenii să devină din nou prieteni, ca înainte de pandemie și spera ca Dumnezeu să-l ajute să mai trăiască. 

„În primul rând îmi doresc să fiu sănătos şi îmi mai doresc ca oamenii, din simple cunoştinţe să redevină prieteni, ca înainte de pandemie, nenorocirea asta care s-a abătut asupra noastră.

Îmi pare rău că aceste momente dificile nu ne-au apropiat. Sper însă să devenim mai înţelepţi şi îmi doresc să se facă filme bune şi pentru noi. Mai sper să mă ajute Dumnezeu să trăiesc... cât vrea el. Pentru că, aşa cum se întâmplă şi în cazul talentului, totul e de la Dumnezeu”,  mărturisea Mitică Popescu, înainte să moară. 

Cauza morții lui Mitică Popescu 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Marele actor Mitică Popescu, care împlinise vârsta de 86 de ani pe 2 decembrie, se confrunta cu probleme de sănătate despre care a preferat să nu vorbească. El a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, la secția de Cardiologie în luna decembrie, la scurt timp după ce a mărturisit că frigul din locuință îi face probleme.

Atunci, el le-a cerut medicilor să nu dea detalii despre starea de sănătate și despre problemele cu care se confruntă.

”Nu au presiune gazele, cred că bagă mult aer. Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri, e cam roșie, semn că bagă aer. În plus, nici putere calorică nu mai are, nu se încălzește deloc în casă.

Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, a declarat Mitică Popescu pentru Impact.ro.  

Citește și: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! „Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc”

Mitică Popescu a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu Leopoldina Bălănuță 

Vreme de 25 de ani, Mitică Popescu a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu actrița Leopoldina Bălănuță. 

„Pentru dragoste nu contează vârstă, dovadă că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piață, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu.

Dar am mers în Delta zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem”,  mărturisea Mitică Popescu într-un interviu acordat jurnalul.ro

Soția lui Mitică Popescu a murit în anul 1998, iar actorul nu și-a mai refăcut niciodată viața.