Cât de aproape este mormântul Mariei Ciobanu față de cel al lui Ion Dolănescu. „Ne potriveam foarte mult amândoi”

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 08 aug 2023, 04:20

Maria Ciobanu și-a pregătit locul de veci

Maria Ciobanu și-a pregătit locul de veci. Cât de aproape este mormântul artistei față de cel al lui Ion Dolănescu, bărbatul alături de care a trăit o poveste de dragoste ca-n filme.

Maria Ciobanu, îndrăgita cântăreață supranumită și „ Ciocârlia cântecului popular românesc”, și-a pregătit locul de veci. Cât de aproape va fi mormântul Mariei Ciobanu față de cel al lui Ion Dolănescu, regretatul artist cu care a trăit o poveste de dragoste ca-n filme. 

Citeste si: Maria Ciobanu se confruntă cu probleme grave de sănătate. Care este, de fapt, motivul pentru care nu a mai venit în România

Maria Ciobanu și-a pregătit locul de veci 

Maria Ciobanu și-a pregătit locul de veci în cimitirul Bellu din Capitală. Una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din țara noastră, supranumită și „Ciocârlia cântecului popular românesc”, și-a pregătit locul în care își va dormi somnul de veci.

Mormântul Mariei Ciobanu se află în cimitirul Bellu din Capitală, sub un tei, pe Aleea Artiștilor.

Doamna Maria a primit acest loc de pe Aleeea Artiștilor, sub un tei. Probabil are o vârstă și a vrut să lase lucrurile aranjate din acest punct de vedere” , a declarat, pentru viva.ro, un paznic din Cimitirul Bellu. 

Citeste si: Un an de când Petrică Mîțu Stoian a murit. „Era pe o bancă, foarte trist...” Cum l-a visat Mariana Ionescu Căpitănescu pe regretatul artist

Cât de aproape este mormântul Mariei Ciobanu față de cel al lui Ion Dolănescu

Maria Ciobanu și Ion Dolănescu au format unul dintre cele mai iubite cupluri de artiști din România și au trăit o poveste de dragoste desprinsă parcă din scenariul unui film.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

”M-a cucerit datorită faptului că mi-a placut cum a cântat, a avut o voce extraordinară, a avut cântece frumoase și ne potriveam foarte mult amândoi.

Ne spunea lumea: icoanele din casele noastre! Eram foarte iubiți. El se ținea de capul meu și eu nu voiam, s-a ținut după mine vreo 2, 3 ani.

Aveam o colegă de la Doina Olteniei și îi zicea ei: <<Ce are ființa asta de nu mă bag în seama deloc? Fa, eu dacă nu mă însor cu asta, mă omor!>> Asa s-a exprimat! Se îndragostise și el de mine, și eu de el, dar nu puteam pentru că eram căsătoriți amândoi.

Până la urmă am luat hotărârea și am divorțat amândoi. Când am făcut nunta, eram gravidă în trei luni cu Ionuț! I-am zis că vreau nuntă, dar să mi-o aducă pe Maria Lătărețu, o iubeam foarte mult.”, a declarat  Maria Ciobanu, potrivit starpopular.ro.

Anii de iubire au fost însă presărați cu gelozii, certuri, trădări și bătăi, iar despărțirea a fost inevitabilă.

Timp de 30 de ani Maria Ciobanu și Ion Dolănescu nu și-au mai vorbit și nici nu s-au mai întâlnit vreodată pe scenă.

Ionuț Dolănescu a reușit să îi convingă și să-i aducă într-un spectacol aniversar. A fost momentul în care fanii s-au bucurat enorm să îi revadă împreună pe aceeași scenă, după ce ei au îngropat securea războiului. 

În martie 2009, Ion Dolănescu a murit. Mormântul regretatului interpret de muzică populară se află tot în cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, aceeași alee unde Maria Ciobanu și-a pregătit de curând mormântul. 

De mai bine de patru ani, Maria Ciobanu s-a stabilit în America, alături de soțul ei, Mircea Cîmpeanu, cu care este căsătorită de 41 de ani. 

" Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec și îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu ”, a declarat Maria Ciobanu, potrivit click.ro. 

 

 

Taguri: