Petre Daea, ministrul Agriculturii, a recunoscut cum a reușit să scape din undița procurorilor anticorupție! „N-am niciun amestec în această situație!”

Author: Ana Filip
Actualizat: 31 oct 2022, 08:21

Petre Daea, Ministrul Agriculturi și Dezvoltării Rurale, este invitatul de astăzi al emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Petre Daea se află pe scenă politică românească de mulți ani. Acesta a intrat în PSD în anul 2001 și treptat, a ocupat în cadrul Guvernului diverse funcții precum: Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, dar și cea de Ministru al Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, la cârma căreia se află și în prezent. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a recunoscut cum a reușit să scape din undița procurorilor anticorupție! „N-am niciun amestec în această situație!”

Invitat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări”, Ministrul Petre Daea a fost la un moment dat întrebat de către Denise Rifai, cum a reușit să scape de anumite acuzații ale procurorilor anticorupție, cu ani în urmă, pe vremea când deținea funcția de Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor. Atunci a fost privatizată Piscicolă SA Neamț, una dintre cele mai mari crescătorii de peste din Moldova.

La acea vreme, 14 hectare de teren, 475 hectare de luciu de apă și utilajele au ajuns la o firma din Mehedinți, județul natal al lui Petre Daea, o firma despre care s-a aflat ulterior că era controlată de un fost coleg de facultate al acestuia și astfel au existat suspiciuni că licitația pentru privatizarea Piscicolă SA Neamț a fost trucată, iar procurorii DNA s-au autosesizat.

Presa a scris atunci faptul că Petre Daea a fost cercetat pentru abuz și acte de corupție în legătură cu această privatizare și chiar incriminat în două dosare deschise de DNA și Parchetul General, însă din momentul în care a ajuns ministru, în 2004, dosarul acelei anchete ar fi fost pus bine într-un sertar. Ministrul Agriculturii a mărturisit că nu a avut niciun amestec în acea situație și că nu a avut de ce să fie anchetat de DNA. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„N-am fost în undița lor și n-aveau de ce să mă prindă pe mine în această undiță! Lucrurile acestea sunt bine cunoscute, eu nu am fost coleg de facultate cu persoană care a participat și a luat acea suprafață, acea societate! Iată de ce Petre Daea este aici cu d-voastră, că altminteri era în undița de care ați spus și era poate în altă parte! N-am niciun amestec în această situație! N-am niciun fel de implicare,

de intervenție pe acel culoar al privatizării în perioada respectivă!”, a spus Petre Daea.  

Citeste si: Ce vârstă are Petre Daea. Iată când a intrat în politică și cum arată CV-ul politicianului

Citeste si: Ce avere are Petre Daea. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale deține mai multe terenuri, apartamente și case de vacanță

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!