Mesajul dur al unui absolvent de liceu, cu media 9,93 la BAC, față de sistemul educațional! „Sistem îmbâcsit de nereguli și mentalități învechite”

,
silviu-morcan-absolvent-mesaj-bac

Mesajul dur al unui absolvent de liceu, cu media 9,93 la BAC, față de sistemul educațional!

[Sursa foto: Facebook: Silviu Morcan ]

Silviu Morcan este un proaspăt absolvent de liceu. Acesta se numără printre elevii care au luat note foarte mari la examenul de Bacalaureat. Cu toate acestea, Silviu și-a exprimat opinia despre sistemul educațional din România.


In articol:

Silviu Morcan este un fericit absolvent care a luat examenul de Bacalaureat cu nota 9,93. Datorită notelor foarte mari pe care le-a obținut în timpul anului școlar, acesta a fost președinte al Consiliului Național al Elevilor și, la finalul liceului, a spus ce părere are despre sistemul educațional din România.

Așa cum sunt de părere mulți elevi, sistemul educațional românesc este cu mult în urmă față de cele din alte țări europene, iar neregulile sunt multe, recunoscute, în unele cazuri, chiar și de către profesori. Același lucru l-a făcut și tânărul absolvent din Constanța.

Silviu este absolvent al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân din Constanța” și a decis să fie vocea generației 2022, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Silviu Morcan, un absolvent de liceu dezamăgit de sistemul educațional românesc

„Am terminat 12 ani de școală. 12 ani în care am fost captiv în meandrele unui sistem îmbâcsit de nereguli și mentalități învechite sau de uși închise… au fost și 12 ani de cunoaștere a unor persoane care mi-au influențat parcursul – am întâlnit profesori dedicați, care iubesc ceea ce fac și care au spart bariera dintre bancă și catedră, colegi care mi-au demonstrat imposibilul și care m-au inspirat, oportunități (nu multe și nu datorită școlii în sine) care m-au format ca om.

Citeste si: EDU.RO REZULTATE contestații Bacalaureat 2022: „Au fost schimbate peste 30.300 de note” Ministerul Educației a publicat notele finale la BAC 2022, după rezolvarea contestațiilor

Cu sinceritate spun că nu școala m-a făcut să ajung aici, ci o mână de oameni care au crezut în mine și care mi-au insuflat valori, care au sădit în mine respectul, încrederea, curajul, perseverența, ambiția.

silviu-morcan-absolvent-mesaj-bac

Mesajul dur al unui absolvent de liceu, cu media 9,93 la BAC, față de sistemul educațional!

[Sursa foto: Facebook: Silviu Morcan ]

Școala a fost o competiție nedreaptă pentru mulți dintre noi, o competiție care ne-a făcut să ne pierdem în noi înșine, astfel că luminița de la capătul tunelului era, de multe ori, mult prea departe.

Nu, nu mulțumesc școlii sau sistemului pentru nimic, mulțumesc doar persoanelor care au crezut în mine și pe care le-am întâlnit prin intermediul școlii.  Și chiar și celor care nu au crezut în mine, dar care m-au determinat să fiu mereu mai bun și mai bun.

Eu am fost un caz fericit – am spus ce am avut de spus, am făcut ce am crezut că e mai bine și, tocmai de aceea, nu am regrete; dar, din păcate, mulți elevi se blochează în limitările pe care sistemul le impune. Doar că școala a eșuat în formarea mea, pentru că toate meritele pentru omul care sunt azi, fără nicio modestie, mi se datorează.

Citeste si: TOP județe cu cele mai multe medii de 10 la BAC 2022. Câți candidați au luat 10 pe linie la BACALAUREAT 2022

Pentru mine, școala a fost un mijloc, nicidecum un scop, dar sunt recunoscător pentru experiențele trăite din ceea ce unii ar zice „cei mai frumoși ani din viață”. Eu cred că experiența școlii m-a maturizat, m-a determinat să fiu critic, să văd esența din spatele aparenței și să nu mă blochez în micile sau marile piedici care mi-au fost puse.

The show must go on!”, a scris acesta în mediul online, conform romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce medie a obținut Eliza, fiica Adrianei Iliescu, la examenul de Bacalaureat. Adolescenta urmează să aplice ”două sau poate chiar trei facultăți”

Minută explozivă din ședința BNR: activitatea economică va scădea drasctic în România, în 2023, iar dobânzile vor crește iar

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

EXCLUSIV! Viviana Sposub, olimpică la limba română. Cu ce medie a terminat, de fapt, liceul prezentatoarea matinalului Dimineața cu noi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies