Mesaje de Întâmpinarea Domnului 2023: Cele mai frumoase urări pentru data de 2 februarie

Author: Cristina Mocanu

Întâmpinarea Domnului este prăznuită la 40 de zile de la nașterea lui Hristos, pe 2 februarie.

Sursa: https://www.pexels.com/

Pe data de 2 februarie creștinii ortodocși sărbătoresc Întâmpinarea Domnului.

Creștinii ortodocși sărbătoresc pe data de 2 februarie Întâmpinarea Domnului. Iată

ce mesaje poți să le transmiți celor dragi în această zi Sfântă.

Pe 2 februarie se sărbătorește Întâmpinarea Domnului

Întâmpinarea Domnului este prăznuită la 40 de zile de la nașterea lui Hristos, pe 2 februarie. Mântuitorul este dus la Templu de Fecioara Maria și dreptul Iosif pentru împlinirea Legii, care prevedea ca orice întâi născut de parte bărbătească să fie afierosit lui Dumnezeu în a 40 a zi de la naștere.

În acest moment se făcea și curățirea mamei. În Templu sunt întâmpinați de dreptul Simeon și proorocița Ana.

Citește și: Calendar Ortodox 30 ianuarie 2023: Sfinții Trei Ierarhi. Este sărbătoare cu cruce roșie azi! Rugăciune pentru ajutor și sănătate

Sărbătoarea Întâmpinării Domnului a fost introdusă la Roma de papa Gelasiu în anul 494. Astfel, a fost înlocuită străvechea sărbătoare păgână a Lupercaliilor, de la începutul lui

februarie, când aveau loc și procesiuni în jurul orașului cu făclii aprinse, în onoarea zeului Pan, supranumit și Lupercus, adică ucigătorul lupilor sau ocrotitorul turmelor împotriva lupilor.

Mesaje pe care le poți trimite celor dragi în această zi

De sărbătoarea cea mare – Întâmpinarea Domnului, vă doresc credință, speranță pentru o viață mai bună și curată. Fie ca exemplul lui Iisus să vă lumineze calea, să o faceți cu adevărat

neprihănită și să o răsplătiți cu dragoste. Fii mai bun indiferent de situație!

Felicitări cu ocazia sărbătorii Întâmpinării Domnului, vă doresc lumină și pace în suflet, fericire, emoții pozitive și bucurie. Fie ca Domnul să vă binecuvânteze și să vă ajute în toate începuturile.

Întâmpinarea Domnului să vă aducă armonie în casă şi în gând, împăcare şi regăsirea ințelepciunii în sânul familiei.

Fie ca Întâmpinarea Domnului să vă aducă în suflet liniște, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. O zi liniștită!

Citește și: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta

Fie ca bucuria Întâmpinarea Domnului să vă aducă în suflet liniște, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi.

Felicitări cu ocazia sărbătorii Întâmpinării Domnului, vă doresc lumină și pace în suflet, fericire, emoții pozitive și bucurie. Fie ca Domnul să vă binecuvânteze și să vă ajute în toate începuturile.

Citește și: Sfinții Trei Ierarhi 2023. Ce e bine să dai de pomană în ziua în care sunt prăznuiți Sfinții Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur

Fii fericit în această zi. Zi când sărbătorim Întâmpinării Domnului, gândurile tale să devină și mai pure iar sufletul tău mai luminos. În această zi, întoarceți ochii spre el și amintește-ți de Iisus, de Tatăl nostru ceresc, care ne păzește și ne călăuzește. Strânge mâinile în rugăciune și roagă-te pentru sănătatea celor dragi.

Calendar Ortodox 21 ianuarie 2023: Ce sărbătorește Biserica Ortodoxă sâmbătă? Rugăciunea pentru sănătate și vindecare 

De sărbătoarea cea mare,  Întâmpinarea Domnului, vă doresc credință, speranță pentru o viață mai bună și curată. Fie ca exemplul lui Iisus să vă lumineze calea, să o faceți cu adevărat neprihănită și să o răsplătiți cu dragoste. Fii mai bun indiferent de situație!

Sunetul clopotelor ne prevestește o sărbătoare sacră – Întâmpinarea Domnului. Fie ca în familia voastră să persiste liniștea și pacea, iubirea, recunoștința și smerenia. Să fiți sănătoși și să vă păziți de toate cele rele, iar Domnul să vă fie alături în toate.

Sursă: crestinortodox.ro

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”