Întâmpinarea Domnului, 2 februarie 2023: Ce nu ai voie să faci în această zi de mare sărbătoare?

Author: Bianca Vidoi

Ce nu ai voie să faci de Întâmpinarea Domnului

Sursa: Facebook Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului”

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie 2023: Întâmpinarea Domnului este prima sărbătoare din luna februarie cu cruce roșie, iar credincioșii trebuie să știe ce nu au voie să facă în această zi de sărbătoare.

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie 2023: Întâmpinarea Domnului este o sărbătoare

ce are loc la 40 de zile de la Nașterea lui Iisus Hristos, iar acestea sunt câteva activități pe care nu ai voie să le faci în această zi.

Citește și: Calendar ortodox februarie 2023: Cele mai importante sărbători cu cruce roșie și cruce neagră

Ce nu ai voie să faci de Întâmpinarea Domnului

Întâmpinarea Domnului este sărbătorită în fiecare an la data de 2 februarie 2023, la 40 de zile de la nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Aceasta este prima sărbătoare cu cruce roșie din luna februarie, fiind una foarte importantă pentru creștini.

Sărbătoarea ce se celebrează la data de 2 februarie 2023 are o semnificație aparte pentru credincioși, la 40 de zile de la nașterea sa, Mântuitorul Iisus Hristos a fost dus

la Templu de către Fecioara Maria și Iosif. Însă în această mare zi este important să nu facem anumite lucruri pentru a avea parte de noroc și bunăstare pe parcursul anului.

În această mare de zi de sărbătoare nu este bine să te cerți sau să te superi pe persoanele apropiate, nu este voie să tăiem cu foarfeca deoarece se spune că acest lucru va atrage o invazie de gândaci forfecari în următorul

an. La data de 2 februarie nu avem voie să cerem bani, mai ales dacă îi cerem după ce ne-am oferit ajutorul. Lucratul este de evitat în această zi sfântă deoarece se crede că oamenii ce lucrează de Întâmpinarea Domnului se vor chinui în ceasul morții.

Măturatul este o altă activitate ce nu ar trebui făcută la data de 2 februarie pentru ca păsările să rămână sănătoase, iar stupii productivi. Gospodinele nu au voie să coasă, să tricoteze, să spele, să prelucreze lâna, să calce și mai ales să nu tricoteze, deoarece această activitate le poate aduce o moarte lentă.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Cum data de 2 februarie este una foarte importantă pentru credincioși deoarece sărbătoresc Întâmpinarea Domnului, la biserică se vor ține slujbe speciale, iar creștinii nu au voie să mănânce înainte să se termine Sfânta Liturghie deoarece vor avea probleme cu stomacul.

Citește și: Zilele de post din 2023. Care sunt cele mai importante posturi de peste an și cum se ține corect postul

Rugăciunea pe care creștinii să o rostească de Întâmpinarea Domnului

Credincioșii celebrează la data de 2 februarie 2023, la 40 de zile după nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, Întâmpinarea Domnului, iar aceasta este rugăciunea pe care aceștia trebuie să o rostească pentru a le ajuta dorințele să devină realitate și pentru a le merge bine. 

Calendar Ortodox 21 ianuarie 2023: Ce sărbătorește Biserica Ortodoxă sâmbătă? Rugăciunea pentru sănătate și vindecare 

“Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule, Unule Născut și Cuvântul lui Dumnezeu, Care mai înainte ai fost văzut de prooroci ca prin oglindă, în ghicitură, și mai pe urmă în aceste zile, Te-ai născut nestricat cu trupul din Preasfânta Fecioară Maria, și în a patruzecea zi, în locul cel sfânt întru întâmpinarea întregii lumi Te-ai arătat ca prunc, purtat în brațele dreptului Simeon pentru mântuirea tuturor celor din Adam! Cât de proslăvită și de prealuminată este aducerea Ta în brațele Născătoarei de Dumnezeu în biserica Domnului, și întâmpinarea Ta de către bătrânul Simeon. Astăzi cerurile se veselesc, și pământul se bucură de venirea Ta, Dumnezeule, de venirea Dumnezeului și Împăratului nostru. De demult Moise s-a urcat în munte ca să vadă slava Ta, dar nu a putut să-Ți vadă fața Ta, pentru că i-ai arătat doar spatele. În această zi prealuminoasă a întâmpinării Tale, Tu Te-ai arătat pe Tine Om, strălucind de nespusa lumină dumnezeiască, ca împreună cu Simeon să Te vedem față către față, să Te pipăim cu mâinile și să Te primim în brațele noastre, ca să Te cunoaștem pe Tine ca Dumnezeu venit în trup. Pentru aceasta, proslăvim nespusa coborâre a Ta, și marea Ta iubire de oameni, că prin venirea Ta ai dăruit acum bucurie cerească neamului omenesc căzut de demult în păcat. Că Tu prin dreapta Ta judecată ai izgonit pe strămoșii noștri din raiul desfătării în lumea aceasta, iar acum ne-ai miluit și iarăși ne-ai deschis locașurile cerești, și ai prefăcut plânsul nostru întru bucurie, iar Adam nu se mai rușinează pentru neascultare, și nici nu se va mai ascunde de la fața Ta, fiind chemat de Tine, pentru că Tu ai venit acum ca să iei asupră-Ți păcatele lui, să-l speli cu sângele Tău și să-l îmbraci pe el, gol fiind, în haina mântuirii, în podoaba veseliei, și să-l înfrumusețezi pe el ca pe un mire. Iar pe noi pe toți, care prăznuim Dumnezeiasca ta întâmpinare, învrednicește-ne ca împreună cu fecioarele înțelepte, să Te întâmpinăm pe Tine, Mirele nostru ceresc, cu candelele credinței și curăției aprinse, să privim cu ochii credinței dumnezeiasca Ta față, să te purtăm în inimi, în toate zilele vieții noastre, ca să ne fii nouă Dumnezeu, și noi să fim poporul Tău. Iar în slăvita și înfricoșata zi a venirii tale, când toți sfinții vor ieși în văzduh pentru marea Ta întâmpinare, învrednicește-ne și pe noi să Te vedem, și astfel pururea cu Domnul vom fi. Slavă milosârdiei Tale, slavă împărăției Tale, slavă purtării Tale de grijă, Unule Iubitorule de oameni, că a Ta este împărăția și puterea și slava, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte, și cu Preasfântul și Bunul și de viață făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Citește și: Pe ce dată se sărbătorește Întâmpinarea Domnului în 2023? Tradiții și obiceiuri

Surse: Facebook Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului”wowbiz.ro, avantaje.ro