Cum au sărbătorit românii Crăciunul. Tot mai mulți turiști străini aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în România

Author: Cristina Mocanu

Românii au preferat să petreacă în tihnă acest Crăciun.

Sursa: https://pixabay.com/

Cum au sărbătorit românii Crăciunul în acest an

Ca în fiecare an, românii se pregătesc din timp pentru a sărbători Crăciunul,

cu mâncăruri tradiționale și colinde.

Cum au sărbătorit românii Crăciunul

Românii au preferat să petreacă în tihnă acest Crăciun. Dacă timp de doi ani la rând, Pandemia de Covid-19 le-a creat bătăi de cap românilor, anul acesta au profitat din plin de faptul că s-au putu deplasa la rude și la prieteni și au reușit să petreacă împreună.

Citește și: Jocuri de Revelion pentru cei mici și cei mari. Creează coeziune de grup și mențin atmosfera

Foarte mule persoane au ales să facă Crăciunul la munte, la pensiuni, cu vin fiert și mâncăruri tradiționale. Din tablou a lipsit zăpada, dar totuși acest lucru nu a reușit să le strice buna dispoziție.

Românii au petrecut cu lăutarii, iar de pe mese nu au lipsit șoriciul, toba, cârnații, slăninuța ori tradiționala pomană a porcului. Oaspeții au reușit să se bucure de colinde, iar cheful de distracție nu a lipsit nici

măcar atunci când în unele zone din țară a plouat.

Din păcate zăpadă nu a fost nici la cota 2100, motiv pentru care turiștii români s-au bucurat doar de plimbările în aer liber.

De asemenea, turiștii străini care au venit în România au petrecut cu mesele pline cu jumări, fripturi și alte bunătăți pregătite după rețete locale.

În prima zi de Crăciun, cei mai mulți dintre români

au preferat să meargă la biserică unde au ascultat Sfânta Liturghie, după care unii au luat masa în familie, iar alții au ales să meargă în vizită la nași, la rude sau la prieteni. Nu au lipsit nici persoanele care au ales să facă mișcare în aer liber, de aceea multe parcuri din Capitală au fost pline de oameni, mai ales că și vremea a ținut cu ei.

Majoritatea celor plecați în afara țării au ales să se întoarcă acasă, în România, și să fie alături de rude.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Cum multe gospodine s-au întrecut pe ele în pregătirea bucatelor, de la cârnați, caltaboși până la cozonaci, într-un final, mesele s-au dovedit neîncăpătoare.

Au fost și persoane care au preferat, ca în prima zi de Crăciun, să meargă la mall, preferând să facă shopping sau să vadă un film, iar o parte dintre ei sătui de preparatele tradiționale au ales să schimbe meniul.

Pe culoarele mall-urilor a fost forfotă toată ziua, mai ales în zona patinoarului. De asemenea, au existat și români care au ales să comande mâncarea, astfel că o parte dintre curieri au lucrat în zilele de Crăciun.

Începând cu data de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, marea majoritate a magazinelor au avut program obișnuit de lucru cu publicul.

Citește și: Ce să faci cu mâncarea care ți-a rămas după Crăciun. 4 stafuri care te vor ajuta

LIVE UPDATE Ziua 317 de război în Ucraina. Ucraina respinge propunerea Rusiei de încetare a focului. Zelenski:

Tot mai mulți străini aleg să își petreacă Crăciunul în România

Cu fiecare an, tot mai muți turiști străini aleg ca destinație de Crăciun România. Aceștia sunt acaparați atât de peisajele din țară dar și de tradițiile vechi de sute de ani. Majoritatea preferă zona Bucovinei pentru că aici tradițiile nu au dispărut și sunt respectate cu strictețe.

Ofertele de sejur în România au inclus micul dejun, mesele festive cu mâncăruri tradiționale, nelipsitul vin fiert și de asemenea colindătorii cu costumele populare care i-au atras ca un magnet pe străinii veniți în țară.

Sursă: stirileprotv.ro  

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.