Membrii echipelor de salvare turce și române au plâns de bucurie, pentru încă un miracol! Aceștia au salvat un bărbat de sub ruine, în orașul Antakya, după 149 de ore de la producerea cumplitelor cutremure!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 12 feb 2023, 13:51
Foto(4)

Salvatorii turci și români s-au îmbrățișat și au plâns după ce i-au salvat viața unui bărbat în vârstă de 35 de ani, care fusese prins sub dărâmături de mai bine de 149 de ore, în orașul Antakya.

Au trecut șapte zile de la marele dezastru produs în Turcia, iar populația turcă este pusă la grea încercare în aceste momente.
Numărul victimelor a ajuns la peste 25.000 de morți, iar speranțele de a mai găsi supraviețuitori sub ruinele clădirilor dărâmate de seismele puternice scad din ce in ce mai mult. Însă cu toate acestea echipele de salvare continua să intervină și încă se mai întâmplă minuni.

Un moment miraculos s-a petrecut recent în orașul Antakya, din provincia Hatay, una dintre zonele cele mai afectate de cutremure, unde un bărbat a fost găsit in viață sub dărâmături, după 149 de ore.

Membrii echipelor de salvare turci și români au plâns de bucurie, pentru încă un miracol

Membrii echipelor de salvare turce și române s-au îmbrățișat și au plâns de bucurie, după ce i-au salvat viața lui Mustafa Sarigul, un bărbat în vârstă de 35 de ani.

Acesta a fost găsit sub dărâmăturile unei clădiri cu șase etaje care s-a prăbușit in orașul Antakya, zonă grav afectată din cauza cutremurelor gemene care au lovit Turcia.

Citește și: Sprijinim Turcia! Pe măsură ce orele trec, numărul victimelor crește iar criza umanitară se adâncește. Ajutorul vostru, oricât de mic, se va face simțit într-o mare de suferință

Bărbatul a fost descoperit sub ruine după 149 de ore și a rezistat eroic, reușind printr-un miracol să se mențină în viață, fără hrană și apă. După o luptă extrem de dificilă ce a durat circa 12 ore, printre dărâmături și bucăți de beton, salvatorii români și turci au reușit cu eforturi uriașe să îl găsească pe cetățeanul turc și să îl scoată în viață de sub ruine.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer

Citește și: Tensiune mica: ce cauze sunt si cum trebuie sa actionati

„Fiul meu a plecat de acasă” Vica Blochina, despre relația cu Edan. Fosta balerină trece prin momente dificile

În cele din urmă salvatorii turci, membrii ai Asociației pentru Drepturile Omului și membrii echipei de căutare și salvare din România au izbucnit în lacrimi de bucurie și s-au îmbrățișat în semn de bucurie si mare recunoștință pentru ajutorul ce l-au acordat împreună.

„În această dimineață, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 de ani, după o misiune continuă de 12 ore.

După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen. În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci. Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!”, au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov pe pagina de Facebook.

Citește și: O femeie a stat peste 100 de ore sub dărâmături, în Turcia. Salvatorii au scos-o în viață, dar a murit la spital

 


Lorena a trecut prin momente aprige de gelozie, după ce Laurențiu i-a făcut complimente Catincăi și s-a apropiat de ea! Iată ce reacții s-au stârnit în Casa iubirii și ce decizie a luat Lorena! „Sunt multe lucruri care trebuie clarificate!”