Matilda Pascal Cojocărița, invitată duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Author: Diana Tilă
Actualizat: 17 mar 2023, 12:13

Matilda Pascal Cojocărița este invitata ediției de duminică a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 22:30, la Kanal D.

Matilda Pascal Cojocărița, una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică populară din România, este invitata ediției de duminică a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 22:30, la Kanal D.

Citește și: Matilda Pascal Cojocărița studii și carieră. În tinerețe a câștigat titlul de "Miss Romania” 

Matilda Pascal Cojocărița, invitată duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Născută în zona Moldovei, județul Vaslui, și mutată pe meleaguri transilvănene, de aproape 30 de ani, în Bistrița-Năsăud, Matilda Pascal Cojocărița este una dintre cele mai reprezentative și iubite voci ale folclorului românesc, supranumită de presa din România “Floarea Moldovei”. Și-a început cariera la Iași, în Ansamblul Firicelul, la Brigada Artistică a Combinatului de fire și fibre sintetice, unde era angajată ca tehnician chimist. În anul 1978, Matilda Pascal Cojocărița a obținut premiul special al

juriului la Festivalul Național “Maria Tănase”, iar în anul 1985 a obținut prestigiosul trofeu “Floarea din grădină”.

În 1979, a câștigat primul concurs de frumusețe din România comunistă, “Muncă, tinerețe și frumusețe”.

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Citește și: Aurelian Temișan, dezvăluiri fără perdea despre relația cu soția lui: ''Pe Monica am chinuit-o cel mai mult''

În vârstă de 65 de ani, Matilda Pascal Cojocărița se mândrește cu o carieră artistică de peste 45 de ani, iar de 27 de ani activează în Ansamblul profesionist “Dor Românesc”, din Bistrița, al cărui director artistic este, din anul 2017.

Cine a fost amanta celebră a lui Nicolae Ceauşescu

În plan personal, de trei decenii, partenerul de viață al Matildei Pascal Cojocărița este violonistul Ștefan Cigu, și au împreună trei copii și cinci nepoți.

Cât ajută titlul de Miss o cântăreaț ă  de muzică populară?”, “De câte ori ați stat în carantină pentru Nicolae Ceaușescu?”, “Când și-a dat seama mama că nu sunteți de lepădat?”, “Câți ani v-a bătut fostul soț?”, “Vă mai controlați bărbatul în telefon?”, “Umblă în Bistrița câinii cu covrigi în coadă?”, “Ați mai sărit cu parașuta?”,  acestea sunt doar câteva dintre întrebările care-i vor fi adresate îndrăgitei cântărețe de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, în ediția de colecție a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată duminică, de la ora 22:30, la Kanal D.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”