Marius Budăi anunță crearea de noi locuri de muncă în România. Subvenționarea angajaților se va face prin fonduri europene

Author: Andreea Buinoschi

Marius Budăi anunță crearea de noi locuri de muncă în România. Subvenționarea angajaților se va face prin fonduri europene

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat faptul că, în România, vor fi create noi locuri de muncă. Subvenționarea angajaților tineri și a celor cu vârsta de peste 45 de ani se va face cu fonduri europene.

Marius Budăi le-a dat o veste bună românilor care vor să se angajeze și anunță noi locuri de muncă. Ministrul Muncii a adăugat faptul că, atât pentru el, cât și pentru PSD, reprezintă o prioritate lărgirea pieței muncii.

Marius Budăi anunță noi locuri de muncă și salarii oferite din fonduri europene

Marius Budăi susține că tinerii și persoanele de peste 45 de ani își vor lua salariul din banii europeni pe care România i-a primit și speră ca situația din România să se îmbunătățească.

„Sprijinirea mediului de afaceri pentru a-și apăra locurile de muncă existente, dar și pentru crearea de noi locuri de muncă, a fost permanent o prioritate pentru mine și pentru PSD! În acest sens, am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani!

MMSS, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), va implementa, în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023, două noi proiecte: «PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenților NEETs pe piața muncii » și «PROACCES

4 – Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri
», cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Citeste si: Salariul mediu net a crescut în anul 2022. În ce domenii s-a produs schimbarea salarială

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Banii sunt destinați angajatorilor care încadrează în muncă persoane din aceste categorii de persoane, iar prin aceste proiecte venim atât în sprijinul mediului de afaceri, cât și în cel al șomerilor”, a spus Budăi, ministrul Muncii.

Marius Budăi a anunțat creșteri salariale începând cu data de 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii a transmis faptul că, începând cu data de 1 ianuarie 2023, românii vor beneficia, cu siguranță, de salarii mai mari, dar și că deciziile Guvernului sunt luate în așa fel încât ș i angajatorii să aibă parte de anumite beneficii.

Mai mult decât atât, Marius Budăi susține că una dintre măsurile ce ar putea fi implementate este aceea de a majora salariul minim pe economie la 3.000 de lei, măsură ce ar putea intra în vigoare tot din prima zi a noului an calendaristic.

În tot acest timp, Marcel Ciolacu susține că IMM-urile sunt de acord cu mărirea salariului minim pe economie, dar nu începând cu data de 1 ianuarie 2023.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților susține că măririle salariale ar urma să vină în beneficiul românilor.

Acesta consideră că banii pe care Guvernul îi va da în plus sunt suficienți pentru ca oamenii să nu mai plece la muncă în alte țări, întrucât România are printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Se majorează veniturile de la 1 ianuarie 2023. Marius Budăi a dezvăluit inclusiv sursa bugetului

„Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, a spus Marcel Ciolacu.