Marea greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când plătesc cu cardul. Mare atenție! Poți rămâne fără bani pe card

,
Plata cu cardul in vacanta
Greșeala pe care o fac cei care plătesc cu cardul în vacanță[Sursa foto: canva.com]

Plata cu cardul în vacanță. Majoritatea românilor aleg să facă plăți cu cardul, atât în țară, cât și în concediile pe care le petrec în străinătate. Cu toate acestea, mulți dintre ei fac o mare greșeală care îi poate lăsa fără bani în cont.


In articol:

Plata cu cardul în vacanță. O singură greșeală îi poate costa scump pe românii care aleg să facă plăți cu cardul în străinătate sau care scot bani de la bancomatele aflate în afara granițelor țării.

Despre ce este vorba și la ce ar trebui să fie atenți cei care obișnuiesc să plătească cu cardul? Un singur detaliu poate face diferența.

Plata cu cardul în vacanță. Greșeala pe care o fac românii care plătesc cu cardul în străinătate. Cum pot rămâne fără bani?

Plata cu cardul în vacanță. Deși plata cu cardul este mult mai sigură, iar multe persoane preferă să o folosească în special atunci când își petrec concediile în străinătate, există un detaliu pe care foarte mulți turiști îl pierd din vedere. Acest lucru îi poate lăsa pe români fără bani în cont, într-un timp relativ scurt.

Atunci când vine vorba despre plățile efectuate cu cardul, în special în afara granițelor țării, specialiștii atrag atenția că este nevoie să fie luate în calcul comisioanele percepute. Multe persoane pierd din vedere acest detaliu și astfel constată că le dispar bani din cont, fără să găsească o explicație pentru acest lucru.

În funcție de țară, comisioanele pot fi mai mari sau mai mici, astfel că dacă în unele zone băncile percep comision 0,5% pentru o tranzacție, altele pot cere chiar și 2%. 

Astfel, chiar dacă plata cu cardul este mult mai comodă, turiștii trebuie să nu uite de comisioanele percepute de banci pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. 

greseala plata cu cardul
Oamenii sunt sfătuiți să fie atenți la comisioane atunci când fac plata cu cardul[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Vestea momentului pentru românii care merg în vacanță în această țară. Puteți merge fără test COVID

Plata cu cardul în vacanță.

Pentru cei care nu își doresc să riște există câteva soluții. Fie pot alege să plătească cash, în moneda țării în care aleg să meargă, fie pot folosi carduri care nu percep comisioane în momentul tranzacțiilor, unul dintre cele mai cunoscute fiind cardul Revolut

Specialiștii le atrag atenția românilor care vor să își petreacă vacanța în străinătate  să fie foarte atenți la comisioanele percepute de bănci și să nu facă greșeala de a ignora acest aspect.

În caz contrar, bugetul lor poate avea de suferit destul de mult, motiv pentru care mai multă atenție la acest detaliu poate rezolva problema. 

În cazul turiștilor care merg în țări în care moneda de circulație este euro, cea mai bună variantă este folosirea unui card bancar cu cont în euro. Efectuarea plăților în acest mod se va face fără să fie percepute comisioane. 

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români. Se scumpesc de astăzi, 16 august

 

Citește-ne pe
Citește și:

ANUNȚUL care afectează milioane de șoferi! Poliția Română anunță sancțiuni aspre pentru soferii care fac asta in trafic!

Florin Cîțu, după noul record la vaccinare: 'E important să continuăm. Suntem pe drumul cel bun'

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție

Lovitură imensă pentru cei cu mașini pe benzină! Dezastru pentru toți șoferii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies