Mai multe bănci rusești vor fi excluse din sistemul SWIFT pe fondul războiului pornit de Putin în Ucraina: „Este un semnal foarte clar pentru Putin”

,
Război

Mai multe bănci rusești vor fi excluse din sistemul SWIFT pe fondul războiului pornit de Putin în Ucraina: „Este un semnal foarte clar pentru Putin”

[Sursa foto: PixaBay]

Uniunea Europeană a luat hotărârea de a exclude șapte bănci rusești din sistemul de plăți bancare SWIFT, o sancțiune aplicată în contextul războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina.


In articol:

Uniunea Europeană a luat astăzi decizia de a exclude șapte bănci rusești din sistemul de plăți bancare SWIFT. Sancțiunea face parte din pachetul de pedepse stabilit de UE, după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina, și va deveni valabilă în zece zile.

Șapte bănci rusești importante vor fi excluse din sistemul SWIFT în următoarele zece zile. Decizia a fost luată astăzi de UE

Război

Șapte bănci rusești importante vor fi excluse din sistemul SWIFT în următoarele zece zile. Decizia a fost luată astăzi de UE

[Sursa foto: PixaBay]

Conform listei postate în Jurnalul oficial al UE, băncile care vor fi excluse din sistemul de plăți bancare SWIFT sunt următoarele:

  • Bank Otkritie
  • Novikombank
  • Promsviazbank
  • Bank Rossia
  • Sovcombank
  • VNESHECONOMBANK (VEB)
  • VTB BANK.

Excluderea băncilor menționate din sistemul SWIFT nu va mai permite băncilor să-și desfășoare tranzacțiile financiare în afara Rusiei într-un mod rapid și eficient.

Citeste si: Coreea de Sud susține deconectarea anumitor bănci rusești de la sistemul de plăți SWITFT în semn de solidaritate pentru Ucraina

Hotărârea a fost luată de UE în comun acord cu mai multe țări, printre care se numără și Statele Unite și Marea Britanie.

„Uniunea Europeană a adoptat rapid trei valuri de sancțiuni dure împotriva sistemului financiar al Rusiei, a industriilor sale de înaltă tehnologie și a elitei sale corupte. Acesta este cel mai mare pachet de sancțiuni din istoria Uniunii noastre. Decizia de astăzi de a deconecta băncile-cheie rusești de la rețeaua SWIFT va trimite un semnal foarte clar lui Putin și Kremlinului”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Băncile excluse din sistemul SWIFT suferă deja anumite sancțiuni stabilite de UE.

Citeste si: Ce este decuplarea de la SWIFT, sancțiunea de care îi este frică lui Vladimir Putin. De ce este o armă de temut pentru Rusia

Măsura urmează să intre în vigoare în următoarele zece zile, timp în care SWIFT și alți operatori vor avea timpul necesar să aplice sancțiunea.

În acest fel, se va minimiza orice posibil efect negativ asupra întreprinderilor și piețelor financiare din UE.

În funcție de cum evoluează acțiunile Rusiei în Ucraina, Comisia va decide dacă va mai exclude și alte bănci rusești din sistem, avertizează Bruxelles.

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

LIVE UPDATE A șaptea zi de război. Situație dramatică în orașul Mariupol: „Nici nu putem lua răniții de pe străzi”

Emmanuel Macron îi dă flit lui Zelenski: Se opune total desemnării Rusiei ca stat terorist

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Negocieri de pace între Rusia și Ucraina. Care e condiția minimă pentru ca cele două țări să se așeze la masa negocierilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies