Lovitură grea pentru români. Ministrul Sănătății anunță revenirea la restricții. Ce se va întâmpla dacă numărul îmbolnăvirilor va crește

,
Ministrul Sănătății anunță revenirea la restricții
Ioana Mihaila ameninta cu revenirea la restrictii[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Sănătății amenință că vom reveni la restricții, înainte de măsurile de relaxare de la 1 august. Ioana Mihailă a precizat că totul depinde de rata îmbolnăvirilor. Ce se va întâmpla dacă rata infectărilor va crește?


In articol:

Măsurile care vor intra în vigoare de la 1 august au legătură strict cu incidența, dacă aceasta va crește peste 2 la mie, atunci se va reveni la măsurile de la 1 iulie, iar dacă va crește peste 3 la mie, se va reveni la măsurile de la 1 iunie, anunță ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății anunță revenirea la restricții

Ioana Mihăilă a făcut precizări cu privire la măsurile care ar putea fi aplicate începând cu 1 august, acestea vor fi introduse dacă se va înregistra o creștere a ratei îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19, mai precis, dacă incidența crește peste 2 la mie, atunci vom reveni la restricțiile de la 1 iulie, iar dacă va crește peste 3 la mie, se va reveni la măsurile de la 1 iunie.

Ministrul Sănătății anunță revenirea la restricții
Ioana Mihaila, despre restrictiile care ar putea fi introduse[Sursa foto: Facebook]

”Măsurile care se aplică de la 1 august, spre deosebire de ce s-a întâmplat până acum, au legătură strictă cu incidenţa, în sensul că dacă incidenţa creşte peste 2 la mie, se revine la măsurile din 1 iulie, iar dacă creşte peste 3 la mie, se revine la măsurile din 1 iunie. Acesta este principiul general şi trebuie să înţelegem că orice fel de relaxare este condiţionată de testare sau vaccinare şi, evident, de purtarea măştii, dacă vorbim de spaţiile închise”, a

afirmat Ioana Mihăilă, chestionată după şedinţa de marţi a coaliţiei dacă a fost de acord cu măsurile de relaxare adoptate luni în CNSU.

Ministrul Sănătății a mai precizat că există un proiect de lege ce prevede obligativitatea testării personalului medico-sanitar nevaccinat și s-a discutat și despre interzicerea accesului persoanelor nevaccinate, în week-end, în spațiile publice neesențiale.

”Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii.

Sunt, pe de o parte – o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în week-end în spaţiile publice neesenţiale”, a
completat Mihăilă, care a adăugat că va fi suportat de cadrele medicale costul testării.

Ioana Mihăilă a mai adăugat urmează să se stabilească detalii legate de modul de  operaționalizarea al măsurilor care vor intra în vigoare.

Citeste si: Ministrul Sanatatii, avertisment dur cu privire la declansarea unui val 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Acest val 4 va fi un val al nevaccinatilor. Ei vor fi principalii afectati”

Ioana Mihăilă, propune măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare

Ministrul Sănătății a declarat marți că a propus, în ședința coaliției de guvernare, un set de măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare, precum recompensarea celor care s-au vaccinat și respectiv a celor nevaccinați, testarea obligatorie a personalului medical nevaccinat, totodată, limitarea participării în spațile publice neesețiale a persoanelor nevaccinate.

Ministrul Sănătății anunță revenirea la restricții
Ministrul Sănătății a propus o serie de masuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare[Sursa foto: Facebook]

”Am participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a propune partenerilor de coaliţie o serie de măsuri legate de accelerarea campaniei de vaccinare. Este vorba atât de măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum înainte, precum şi de măsuri restrictive pentru persoanele vaccinate [...]Este vorba de anumite măsuri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte de tipul bonurilor valorice, rămâne să vedem cum le operaţionalizăm, dar şi anumite loterii, cu premii pentru toţi cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei şi până acum”, a afirmat Mihăilă după şedinţa coaliţiei.

Citeste si: Noi restricții de la 1 august! Masca de protecție rămâne obligatorie. Iată ce măsuri îi așteaptă pe români

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noi restricții de la 1 august! Masca de protecție rămâne obligatorie. Iată ce măsuri îi așteaptă pe români

BREAKING Echipa lui Florin Cîțu a câștigat pe linie

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Reguli pentru revenirea la școală. Cum se desfășoară orele din toamnă. Anunțul ministrului Sănătății: "Elevii nevaccinaţi..."

ANUNȚUL care starneste ingrijorare in randul tuturor romanilor! Adrian Streinu Cercel a lansat un avertisment important! "Valul 4 a inceput deja. El se va amplifica la...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies