Lockdown total timp de 5 zile! Unde se impun restricțiile și de când?

,
Lockdown în Serbia
Lockdown pentru cel putin cinci zile

Se impune carantina, după ce numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus au crescut substanțial, iar spitalele sunt pline. Unde s-au impus aceste restricții?


In articol:

Localurile, magazinele, punctele și locațiile de servire vor fi închise cel puțin cinci zile începând de miercuri, au hotărât autoritățile, după o reuniune a echipei guvernamentale de gestionare a crizelor.

Unde se impune carantina pentru cel puțin cinci zile?

Autoritățile au hotărât impunerea carantinei, după ce numărul cazurilor de COVID-19 au crescut în ultima perioadă. Serbia a decis să închidă tot pentru cel puțin cinci zile, doar magazinele alimentare vor rămâne deschise, precum și farmaciile sau benzinăriile.

Restricții similare s-au impus deja în ultimele trei weekend-uri.

Managerii de spitale și medicii au cerut măsuri mult mai stricte nu doar pe perioada weekend-urilor, carantina de scurta durată nu este suficientă pentru a stopa răspândirea virusului.

Spitalele au ajuns aproape de limita de capacitate, în condițiile în care numărul cazurilor de COVID-19 au crescut foarte mult în ultima perioadă. În prezent, aproximativ 4.515 pacienți cu COVID-19 sunt tratați în spitalele din Serbia.

Citeste si: Vești proaste! Ce se va întâmpla cu rapelul pentru cei care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

De asemenea, în ultimele săptămâni, numărul infecțiilor din Serbia, o țară cu șapte milioane de locuitori, a crescut semnificativ.

La începutul săptămânii, autoritățile au înregistrat 4.634 de noi cazuri de COVID-19, o creștere cu aproximativ un sfert față de situația de acum două săptămâni.De la începutul pandemiei, 4.747 de persoane au murit în Serbia în urma infectării cu noul coronavirus.

Situația cazurilor de COVID-19 în România

Numărul cazurilor de COVID-19 au crescut substanțial de la începutul lunii martie. În România, conform ultimelor date, numărul infectărilor cu coronavirus au ajuns la 6.118

în ulimele 24 de ore. Iar numărul persoanelor decedate din cauza virusului au ajuns la 133 în numai 24 de ore. Alte 1.279 de persoane au fost reconfirmate pozitit.

Capitala se află în continuare în secenariul roșu, având o incidentă de 4,24. Regiune cu cea mai mare incidență la acest moment este Timiș cu 5,86.

Citeste si: Mai multe țări din Europa au suspendat vacciarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, sceptică în ceea ce privește vaccinul britanic-suedez

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mai multe țări din Europa au suspendat vacciarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, sceptică în ceea ce privește vaccinul britanic-suedez

VIDEO - Protestatarul Marian Ceaușescu, bătut de apropiații lui Tudor Pendiuc

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Te poţi îmbolnăvi de COVID şi după vaccinare! Care este motivul?

Raed Arafat, detalii importante despre sarbatorile pascale in Romania! "Nu doreste nimeni sa limiteze drepturile la activitatea religioasa!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies