LIVE UPDATE Ziua 383 de război în Ucraina: Șeful Wagner susține că situația e „foarte dificilă la Bahmut” Zelenski i-a acordat titlu de „Erou al Ucrainei” soldatului executat de ruși după ce a strigat „Glorie Ucrainei!”

Author: Diana Tilă

Războiul a intrat în cea de-a 383-a zi, iar bombardamentele din Ucraina continuă. Rusia a continuat să atace orașul minier Bahmut, în estul regiunii Donețk.

Rusia a bombardat orașul minier Bahmut, din estul regiunii Donețk. Forțele ruse și ucrainene au raportat pierderi în timp ce se luptau pe un mic râu care taie în două orașul distrus și care acum marchează linia frontului. 

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 382 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski a anunțat peste 40 de atacuri cu rachete asupra orașului Harkov, de la începutul anului

Șeful Wagner susține că situația e „foarte dificilă la Bahmut”

Evgheni Prigojin, șeful companiei militare private rusești Wagner, a mărturisit că armata ucraineană luptă cu înverșunare „pentru fiecare metru” la Bahmut, orașul din regiunea Donețk, unde se dau unele dintre cele mai grele bătălii ale războiului, în acest moment, relatează CNN.

„Situația din Bahmut este foarte dificilă, inamicul luptă pentru fiecare metru.

Cu cât ne apropiem mai mult de centrul orașului, cu atât luptele sunt mai grele, cu atât mai multă artilerie lucrează împotriva noastră și mai multe tancuri. Ucrainenii aruncă rezerve nesfârșite”, a declarat Prigojin într-un mesaj publicat duminică, pe Telegram.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 380 de război. Volodimir Zelenski, despre atacurille cu rachete și drone din Ucraina: "Nu există altă opțiune decât să câștigi"

De asemenea, comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Syrskyi a transmis luni, 13 martie, că situația din jurul Bahmut rămâne dificilă, dar forțele ucrainene resping toate încercările rusești de a captura orașul.

„Situația din jurul Bakhmut rămâne dificilă", a declarat Syrskyi, citat pe canalul de Telegram a Centrului militar media al Ucrainei.

Citește și: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație

„Toate încercările inamicului de a captura orașul sunt respinse de artilerie, tancuri și alte mijloace de foc", a mai spus Syrskyi.

Syrskyi a adăugat că grupul de mercenari ruși Wagner „atacă din mai multe direcții încercând să străpungă apărarea trupelor noastre și să avanseze spre cartierele centrale ale orașului".

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 379 de război. Atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev

Un băiat de 13 ani a călcat pe un dispozitiv exploziv în așezarea Liubomyrivka

Serghei Șaihet, șeful Poliției Naționale din regiunea Nikolaev, a transmis că un băiat de 13 ani a călcat pe un dispozitiv exploziv în așezarea Liubomyrivka, regiunea Nikolaev, potrivit Ukrainska Pravda. În momentul în care a călcat pe un obiect necunoscut care a explodat, minorul se afla pe terenul gospodăriei în care locuiește.

Copilul de doar 13 a primit imediat ajutorul cadrelor medicale din cauza rănilor cauzate de explozie.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 378 de război în Ucraina: NATO crede că orașul Bahmut va fi al rușilor. Rusia ar fi cumpărat armament din Iran

Zelenski i-a acordat titlu de „Erou al Ucrainei” soldatului executat de ruși după ce a strigat „Glorie Ucrainei!”

Președintele Volodimir Zelenski i-a acordat titlul de „Erou al Ucrainei ” militarului ucrainean Oleksandr Matsievski, care a fost împușcat de ruși pentru că a spus „ Glorie Ucrainei!”.

Slovacia va trimite flota de avioane de vanatoare MIG-29 în Ucraina!

„Astăzi (n.r. – duminică) i-am acordat titlul de Erou al Ucrainei lui Oleksandr Matsievskyi. Un soldat. Un om pe care toți ucrainenii îl vor cunoaște. Un om care va fi amintit pentru totdeauna. Pentru curajul său, pentru încrederea în Ucraina – și pentru „Gloria Ucrainei!”. Slavă eroului! Slavă eroilor! Slavă Ucrainei!”, a transmis Volodimir Zelenski.

Rușii susțin că ucrainenii au bombardat o stație de autobuz, unde mai multe persoane au murit 

Rușii susțin ucrainenii au bombardat o stație de autobuz din Perevalsk, unde mai multe persoane au murit. Potrivit acestora, în urma atacului, cel puțin trei civili au fost uciși și alți 15 au fost răniți, au anunțat duminică autoritățile ruse din autoproclamata Republica Populară Luhansk.

„Bombardarea unei stații de transport în comun din orașul Perevalsk la ora de vârf a luat viața a trei persoane. Cincisprezece au fost rănite, printre acestea sunt și copii”, a transmis Leonid Pasechnik, așa-numitului șef al Republicii Populare Luhansk.

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?