LIVE UPDATE Ziua 380 de război. Volodimir Zelenski, despre atacurille cu rachete și drone din Ucraina: "Nu există altă opțiune decât să câștigi"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 10 mar 2023, 09:15

Războiul a ajuns în cea de-a 380-a zi. Bombardamentele Rusiei au afectat major Ucraina.

Rușii au lansat joi, 9

martie, un atac masiv, cu 84 de rachete în întreg teritoriul ucrainean. 34 dintre acestea au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei. Trupele ruse au lansat șase rachete hipersonice Kinjal într-un singur atac, armă pe care Kievul nu o poate contracara. Tot joi, generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei, a afirmat că apărarea orașului Bahmut, din estul țării, devine tot mai importantă pe zi ce trece.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 379 de război. Atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev

Volodimir Zelenski, despre atacurille cu rachete și drone din Ucraina

Volodimir Zelenski a vorbit despre atacurile extrem de puternice lansate de către Rusia împotriva mai multor regiuni ale Ucrainei, vizând infrastructura energetica, iar din păcate au fost lăsați foarte multi oameni fără curent electric in cursul zilei

de ieri.

"O altă încercare a statului terorist de a duce război împotriva civilizației a dus la întreruperi temporare de energie, căldură și apă în unele dintre regiunile și orașele noastre.

Harkov și regiunea Jhytomyr au cea mai dificilă situație. Odesa, regiunea Dnipropetrovsk, Kiev şi Zaporijjjia se confruntă de asemenea cu dificultăţi. Echipele de reparații, inginerii electrici, autoritățile locale și administrația centrală vor

lucra atât timp cât va fi necesar pentru restabilirea alimentării cu energie electrică în orașele și districtele în care există probleme. Mulțumesc tuturor celor care lucrează pentru asta.

Am arătat deja de ce este capabilă Ucraina. Și oricât de perfide ar fi acțiunile Rusiei, statul și poporul nostru nu vor fi în lanțuri. Nici rachetele, nici atrocitățile rusești nu îi vor ajuta.

Citește și: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație

Vreau să mulțumesc tuturor războinicilor Forțelor Aeriene de astăzi. Și în special brigăzile 138 Dnipro, 160 Odesa și 208 de rachete antiaeriene Kherson, care s-au remarcat în apărarea împotriva acestui atac rusesc. Mulțumesc, războinici!

De asemenea, sunt recunoscător tuturor celor din lume care realizează cât de important este să acordăm protecție deplină cerului ucrainean, și tuturor celor care sunt gata să ne ajute să garantăm o viață normală oamenilor.

Slavă tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina! Bakhmut, Avdiivka, Kupyansk, Lyman și întregul Donbas! Zaporizhzhia noastră, Nikopol, regiunea Kherson! Glorie tuturor celor care ne apără Sumy, regiunea Cernihiv, regiunea Harkov, toate orașele și comunitățile și granița! Glorie fiecărui soldat ucrainean al cărui curaj înseamnă viața Ucrainei! Veșnică și binecuvântată pomenire tuturor celor pe care ni i-au luat acest război și Rusia!

Nu există altă opțiune decât să câștigi. Slavă Ucrainei!", a declarat Volodimir Zelenski.

LIVE UPDATE Ziua 382 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski a anunțat peste 40 de atacuri cu rachete asupra orașului Harkov, de la începutul anului

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 378 de război în Ucraina: NATO crede că orașul Bahmut va fi al rușilor. Rusia ar fi cumpărat armament din Iran

Consilier al lui Zelenski: Sistemele de apărare antiaeriană „nu fac față suficient de bine” rachetelor hipersonice rusești

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei nu au făcut față unora dintre rachetele Kinjal lansate de Rusia, în timpul bombardamentelor de amploare efectuate joi de Moscova, afirmă un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, potrivit CNN. 

„Ei (rușii, n.r.) folosesc rachete hipersonice. Folosesc noi tipuri de arme și urmăresc cum pot face față sistemele noastre de apărare antiaeriană”, a declarat Alexander Rodnyansky, consilier economic al lui Zelenski. „Nu fac față suficient de bine”, a recunoscut acesta.

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?