LIVE UPDATE Ziua 262 de război în Ucraina: Ministrul de Externe al Ucrainei cere țărilor din Asia de Sud-Est să ia măsuri în ceea ce privește exporturile de cereale ucrainene

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 nov 2022, 18:02

În a 262-a zi de război, locuitorii din Herson au sărbătorit retragerea trupelor ruse din orașul pe care au pus mâna încă din primele zile de război. Președintele Ucrainei susține că aceasta este o zi istorică, iar Joe Biden declară că războiul se va încheia doar când Vladimir Putin va pleca din Ucraina.

UPDATE ORA 15:00. Rusia neagă existența unui acord în ceea ce privește exportul de cereale

Rusia a declarat că nu există nicio înțelegere în ceea ce privește extinderea unui acord pentru exportul de cereale ucrainene.

Serghei Verșinin, viceministrul de Externe rus, a spus că exporturile vor continua, dacă o bancă rusească de stat ce finanțează sectorul agricol va fi reconectată la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT.

UPDATE ORA 13:00. Rusia continuă să bombardeze mai multe regiuni din Ucraina

Deși Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor din Herson, armata sa continuă să bombardeze alte regiuni din Ucraina. Valentyn Reznichenko, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, a spus că rușii au tras de peste 50 de ori asupra satelor și orașelor din regiune.

UPDATE ORA 11:00. Ministrul de Externe al Ucrainei cere țărilor din Asia de Sud-Est să ia măsuri în ceea ce privește exporturile de cereale ucrainene

Săptămâna următoare, acordul în ceea ce privește exportul de cereale ar putea expira, motiv pentru care Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, cere țărilor din Asia de Sud-Est să se sigure, în toate modalitățile posibile, să Rusia nu va face „jocurile foamei”.

UPDATE ORA 09:00. Rusia a distrus mai multe căi de trecere spre Nipru

Rusia a distrus mai multe căi de trecere spre Nipru, iar imaginile din satelit demonstrează acest lucru.

Podul Antonivsky, Podul Feroviar și podul barajului Nova au fost distruse. Mai mult decât atât, forțele ruse au pregătit și primele două linii de apărare în sudul râului Nipru.

UPDATE ORA 09:30. Armata ucraineană a încheiat eliberarea malului de vest din Herson

După ce Rusia a ordonat retragerea trupelor din Herson, armata lui Zelenski a încheiat eliberarea malului de vest a orașului.

Citește și: Rușii încep să se retragă din Herson, la ordinul ministrului Apărării, Serghei Șoigu

LIVE UPDATE Ziua 323 de război în Ucraina: Grupul Wagner anunță cucerirea „completă” a orașului Soledar, iar Marea Britanie urmează să trimită tancuri în Ucraina

Potrivit unor surse, trei zile a durat ca rușii să părăsească orașul și, spre râul Nipru, au plecat aproximativ 20.000 de militari și 3.500 de unități de echipament militari.

 


Cookies