LIVE UPDATE Ziua 120 de război în Ucraina. Ucrainenii spun că rușii din Zaporojie nu mai vor să lupte

,

În cea de-a 120 -a zi a războiului, tensiunile continuă. Ofensiva rușilor se intensifică.


In articol:

Miliția susținută de Moscova din autoproclamata Republică Populară Luhansk (RPL) a declarat că forțele rusești au încercuit trupele ucrainene la

sud de Lîsîceansk, potrivit agenției de presă de stat rusești TASS.

LPR a declara că aproximativ 1.300 de soldați ucraineni și "mercenari străini" au căzut într-un "cerc strâns" al forțelor rusești în zona Hirske și Zolote, situată la sud de Lîsîceansk, relatează TASS.

TASS a citat, de asemenea, o sursă din RPL care a declarat că forțele sale au cucerit satul Volcheyarovka, la aproximativ 12 km sud-vest de Lîsîceansk.

Citeste si: Gazele ar putea fi distribuite cu „porția”. Rusia pedepsește țările care condamnă războiul din Ucraina

UPDATE ORA 16:00. Ucrainenii spun că rușii din Zaporojie nu mai vor să lupte

Direcția principală de informații a Ucrainei a raportat că soldații ruși din orașul Tokmak aflat în regiunea Zaporojie și ocupat de ruși apelează la medicii ucraineni locali pentru a le elibera certificate care să susțină incapacitatea medicală de a continua serviciul militar, potrivit Digi24.ro.

Primul lot de 14 transportoare blindate M113AS4 australiene donate Ucrainei este deja pe drum, a declarat joi ambasadorul Australiei la Kiev.

„Australia s-a angajat să acorde asistență militară în valoare de peste 196 de milioane de dolari Ucrainei, pentru a sprijini armata ucraineană să contracareze invazia ilegală a Rusiei", a scris joi pe Twitter ambasadorul Bruce Edwards.

 

UPDATE ORA 15:00.Klaus Iohannis, noi declarații după participarea la Summitul Uniunea Europeană- Balcanii de Vest 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după participarea la Summitul Uniunea Europeană- Balcanii de Vest, de joi, de la Bruxelles, că trebuie accelerat procesul integrării pentru Balcanii de Vest și că este optimist că la reuniunea Consiliului European de astăzi va fi aprobată opinia Comisiei Europene cu privire la statutul de candidat la UE al Ucrainei și Republicii Moldova.

„A fost o întâlnire bună şi concluzia mea este că toată lumea a înțeles că trebuie să avansăm un pic mai repede cu procesul de integrare pentru Balcanii de Vest.

Sigur, situațiile sunt diferite de la o țară la alta, dar eu, personal, sunt convins că trebuie să accelerăm și eu m-am exprimat la modul acesta că pentru toţi trebuie să avem curajul să facem următorul pas. Pentru unii înseamnă aderarea la UE, pentru alții să înceapă procesul de aderare. Unii liderii și-au exprimat speranța, frustrarea, încurajarea și multă emoție în această întâlnire", a afirmat Iohannis.

UPDATE ORA 12:00. O rachetă Iskander trasă de pe teritoriul Rusiei, din Belgorod, s-a dezintegrat la scurt timp după lansare

 

Zelenski cere arme grele: Rușii vor să distrugă pas cu pas întregul Donbas

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelnski a declarat că atacurile aeriene și de artilerie considerabile ale Moscovei au ca scop distrugerea întregii regiuni Donbas.

"În Donbas au loc atacuri aeriene și de artilerie masive. Obiectivul ocupanților în această direcție rămâne același- vor să distrugă pas cu pas întregul Donbas. Lisichansk, Sloviansk, Kramatorsk- ei urmăresc să transforme orice oraș în Mariupol. Complet ruinat", a declarat Zelenski, potrivit  Al Jazeera.

Citeste si: Lituania primește amenințări din partea Rusiei din cauza acțiunilor ei care vor cauza „durere” și care vor genera „consecințe grave”

"Acesta este motivul pentru care subliniem din nou și din nou accelerarea livrărilor de armament către Ucraina. Ceea ce este rapid necesar este paritatea pe câmpul de luptă pentru a opri această armată diabolică și a o împinge dincolo de granițele Ucrainei", a adăugat președintele Ucrainei.

Forțele ucrainene controlează mai puțin de jumătate din regiunea Donetsk

Un șef militar regional, a declarat miercuri, 22 iunie, că ucrainenii controlează mai puțin de jumătate din regiunea Donetsk,  adăugând că peste o sută de orașe și sate din zonele controlate de Ucraina nu sunt alimentate cu gaz sau electricitate.

„Forțele armate ale Ucrainei controlează aproximativ 45% din regiunea Donețk, unde au loc în prezent ostilități", a declarat șeful administrației militare regionale din Donețk, Pavlo Kyrylenko, pentru Radio Svoboda.

„În consecință, 55% din regiune, care este complet distrusă, se află sub controlul grupurilor armate ilegale, adică sub controlul ocupantului, inclusiv Mariupol și Volnovakha, pe jumătate distruse."

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

Ce program au magazinele pe 15 august 2022

Actriţa Anne Heche a fost declarată moartă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Informații de ultim moment pentru tătici! Acestea sunt noile reguli pentru concediul paternal și indemnizații

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies