LIVE UPDATE Ziua 119 de război. Ucraina, din ce în ce mai aproape de aderarea în UE. Joe Biden crede că războiul din Ucraina va deveni "un joc de așteptare"

,

În cea de-a 119 -a zi a războiului, tensiunile continuă. Ofensiva rușilor se intensifică.


In articol:

Marți, 21 iunie, forțele ruse au capturat mai multe localități din regiunea Lugansk.

Volodimir Zelenski a recunoscut că în această zonă situația este foarte dificilă.

Citeste si: Lituania primește amenințări din partea Rusiei din cauza acțiunilor ei care vor cauza „durere” și care vor genera „consecințe grave”

Joe Biden crede că războiul din Ucraina va deveni "un joc de așteptare"

Președintele SUA, Joe Biden, a mărturisit că nu se teme că ar putea să apară o ruptură între aliații SUA din Europa, în timp ce războiul din Ucraina continuă, informează  CNN.

Cu toate acestea, Joe Biden a precizat că totul s-ar putea transforma într-un conflict prelungit. Întrebat despre riscul unei fracturi între aliați, Biden a răspuns:  "Nu mi-e frică".

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 118 de război în Ucraina. Vicepremierul de la Kiev: Rusia ține în închisori peste 1.500 de civili ucraineni

"Cred că, la un moment dat, acesta va fi un joc de așteptare. Ce pot susține rușii și ce va fi pregătită să susțină Europa. Acesta este unul dintre lucrurile despre care vom vorbi în Spania", a continuat liderul de la Casa Albă.

Zelenski, mesaj pentru UE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, marți seară, Uniunii Europene să impună cât mai repede un nou pachet de sancțiuni la adresa Rusiei, informează  News.ro.

”Rusia trebuie să resimtă o creștere constantă a presiunii pentru război și pentru politica sa agresivă antieuropeană.

O altă amenințare rusă la adresa Lituaniei, un alt val de presiune energetică, un alt lot de minciuni din partea oficialilor ruși cu privire la criza alimentară sunt toate argumente pentru a fi de acord cu cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni”, a afirmat liderul de la Kiev. 

Miniștrii de Externe ai statelor membre UE au ajuns la un consens privind acordarea Ucrainei statutul de candidat pentru aderarea la blocul comunitar

Ministrul francez de Externe, Clement Beaune, a anunțat la sfârșitul întâlnirii cu ceilalți miniștrii de Externe ai statelor membre UE că:" Am ajuns la un consens total privind avansarea acestor inițiative și, în special, în cazul Ucrainei, posibilitatea de a confirma statutul de candidat pentru aderarea la UE cât mai curând posibil.”

Potrivit Reuters, procesul este susținut de toate cele 27 de țări membre UE, iar recomandarea Comisiei Europene va fi cel mai probabil aprobată în cadrul Consiliului European, care se va reuni la Bruxelles în 23-24 iunie.

Citeste si: Ucraina și Moldova, din ce în ce mai aproape de aderarea în UE. Comisia Europeană a recomandat acordarea statutului de candidate pentru cele două țări

“Lucrăm pentru a atinge punctul în care să-i putem transmite președintelui Vladimir Putin că Ucraina aparține Europei și că vom apăra din acel moment și valorile pe care Ucraina le apără”, a declarat ministerul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, anterior ședinței. 

De asemenea, Reuters notează că și Republica Moldova va primi cel mai probabil statutul de candidat pentru aderarea la UE. Georgia însă trebuie să depășească blocajul politic din țară, potrivit biziday.ro.

Ucraina a solicitat aderarea la UE la câteva zile după invazia lansată de Rusia, dar speră să obțină acest statut încă din 2014. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Zi liberă Sfânta Maria 2022. Ce beneficii primesc angajații care aleg să lucreze luni, pe 15 august

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rezultate Loto 6/49 duminică, 14 august 2022. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Report fabulos la categoria I

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies