Românii încep să fie tot mai atenți la ceea ce mănâncă, astfel încât să consume legume și fructe care să le aducă beneficii organismului și sănătății lor. Nivelul ridicat al colesterolului reprezintă un motiv de îngrijorare pentru majoritatea oamenilor, deoarece acesta poate duce la apariția diferitelor tipuri de afecțiuni. Iată care este leguma românească ce ajută la scăderea nivelului de colesterol.
Leguma românească ce ajută la scăderea nivelului de colesterol
Ceapa este o legumă pe care toți românii o au în bucătărie și care este folosită adesea în rețete, fie că aceasta este fiartă, crudă sau prăjită. Deși această legumă românească se află peste tot în România, nu foarte mult persoane știu toate beneficiile pe care le are consumul acesteia, în special de către persoanele ce au un nivel ridicat al colesterolului.
Ceapa este o legumă românească bogată în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu, însă nu acesta este motivul pentru care ajută la scăderea nivelului de colesterol, ci pentru că este săracă în
“Ceapa ajută la scăderea tensiunii arteriale. Consumareaa unei jumătăţi de ceapă crudă pe zi contribuie semnificativ la scăderea colesterolului, dar ajută şi în constipaţie sau flatulenţă. Datorită conţinutului său de crom, ceapa ajută în diabet sau în prevenirea lui în sensul că duce la scăderea nivelului de insulină din organism şi creşte toleranţa la glucoză.”, a explicat dr. Diana Stuparu de la Spitalul Judeţean din Slatina pentru adevarul.ro.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?
Ceapa poate veni și în ajutorul persoanelor ce își doresc o podoabă capitală mai bogată, iar tot ce trebuie să facă este să folosească sucul de ceapă pe scalp de două ori pe săptămână.
„Totodată, este un excelent diuretic, împiedicând retenţia de apă în organism, ca să nu mai amintesc despre faptul că ceapa ajută şi la regenerarea părului prin aplicarea sucului de ceapă pe scalp de două ori pe săptămână”, a dezvăluit dr. Diana Stuparu.
Ceapa este folosită în „leacurile băbești”
Ceapa a folosit încă din antichitate pentru tratarea bolilor sau pentru diminuarea timpului de vindecare al rănilor, alături de ajutorul pe care îl oferă în diminuarea durerii, motiv pentru care această legumă românească apare în foarte multe leacuri băbești.
Atunci când ne luptăm cu o tuse uscată ceapa ne vine în ajutor.Pentru a învinge lupta cu tusea uscată trebuie să amestecăm o ceapă tocată cu două linguri de grăsime de gâscă. Acest amestec o să fie folosit pentru a se face masaj pe gât, iar în fiecare dimineață se consumă o linguriță din acest leac băbesc. Ceapa este folosită și atunci când sunt răciți, iar tot ce trebuie să facem este să punem la macerat patru cepe într-un litru apă călduță timp de 24 de ore, după care licoarea magică se consumă între mese și înainte de culcare.