La mulți ani, maestre. George Mihăiță a împlinit 74 de ani

,
George Mihaita 74 de ani

Marele actor împlinește astăzi frumoasa vârstă de 74 de ani

[Sursa foto: Facebook George Mihaita ]

George Mihăiță este cunoscut pentru talentul său incredibil pe care l-a arătat tuturor în filmele în care a jucat și pe scena ce i-a fost o a doua casă.


In articol:

Astăzi, George Mihăiță împlinește 74 de ani și la această vârstă se laudă cu unele dintre cele mai impresionante premii, dar și o nominalizare pentru ediția UNITER pentru rolul Alexandr Tarasovici Ametistov din piesa "Casa Zoikai" de la Teatrul de Comedie ca fiind cel mai bun interpret de teatru al anului 2009.

Citeste si: Cine este iubita lui George Tănase. Comediantul și partenera de viață sunt împreună de 5 ani FOTO

George Mihăiță a împlinit 74 de ani

George Mihaita 74 de ani

Profesorii l-au încurajat să facă ceva cu talentul său actoricesc 

[Sursa foto: Facebook George Mihaita ]

George Mihăiță nu are nevoie de introducere, este un om cunoscut atât în teatru, cât și în lumea cinematografică. Acesta și-a dorit să înceapă să facă ceva cu pasiunea sa pentru actorie încă de la 13 ani, atunci când l-a văzut pe Toma Caragiu într-o piesă de teatru.

Talentul i l-au descoperit și admirat chiar colegii săi de la liceu, împreună cu profesorii. „Profesorii și colegii și-au dat seama când eram în liceu. Ei au spus că e bine să mă fac actor. Eram clownul clasei, râdeau și profesorii și curgeau notele mici, dar asta a fost. Profesoara de matematică mi se părea ceva extraterestru, atât de departe eram eu cu matematica. Profesoara de română și profesoara de latină m-au îndemnat să merg la teatru.

Au observat talentul meu, felul meu de a fi, eram actor de comedie în clasă, foarte spontan și atunci îi scoteam pe mulți din starea de letargie”, își amintește actorul cu zâmbetul pe buze.

George Mihaita 74 de ani

Care este cel mai mare regret al actorului

[Sursa foto: Facebook George Mihaita ]

După ce a terminat liceul a vrut să își urmeze pasiunea, chiar dacă asta a însemnat să intre la facultate după a treia încercare, dar încă regretă că mama sa nu a apucat să îl vadă jucând pe scenă.

„Cred că și datorită mamei sunt ce sunt astăzi, pentru că eram în clasa a șasea și m-a trimis la Ploiești, la Școala de Muzică. Cântam la acordeon, mi-au cumpărat acordeon și m-au trimis, dar eram la secția Flaut și nu s-a legat flautul cu mine. Stăteam în gazdă, dar am descoperit o chestie: l-am văzut pe Toma Caragiu într-o piesă de Pretore Vincenzo, Eduardo de Filippo – Hoțul în rai. Și atunci mi-am zis: eu mă fac actor! Aveam 13 ani”, a declarat marele actor.

Citeste si: Ultima imagine cu actorul Vladimir Găitan! Actorul suferea de o boală incurabilă

Filme cu George Mihăiță pe care trebuie să le vedeți

George Mihaita 74 de ani

Filme în care talentul lui George Mihăiță iese în evidență

 

[Sursa foto: Facebook George Mihaita ]

Duminica în familie

Un cercetător științific se îndrăgostește de o tânără arhitectă, care după decesul părinților ei, are în îngrijire patru frați mai mici. îndrăgostitul își face drum către aleasa inimii câștigând dragostea copiilor.

Undeva la Palilula

Protagonistul filmului este Serafim, proaspăt absolvent al Școlii de Medicină, care primește repartiție pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orășel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei. Un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinică ginecologică într-un loc unde nu se naște nici un copil. Palilula e un loc unde neînsemnatul coexistă cu lucruri fermecătoare, iar populația din oraș e izolată pentru eternitate în beție, petreceri și orgii. Filmul urmărește periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani și anotimpuri.

Citeste si: George Mihaiță a produs un accident de zile mari în Capitală. Actorul a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de peste unu la mie

Paradisul în direct

Dorindu-se o comedie, filmul folosește ca pretext de amuzament o serbare închinată zeului mării, în decursul căreia au loc un concurs de frumusețe, o paradă a modei, încurcături amoroase și multe altele.

Zâmbet de soare

Elevii din clasa a XII-a a unui liceu își petrec ultimele ore de școală într-o călătorie muzicală imaginară. Protagoniștii sunt Petrică și o colegă de a sa, devenită prințesă. În această călătorie fantezistă Petrică este însoțit de șase prieteni, membri ai formației muzicale "Zâmbet de soare", iar prințesa e însoțită de șase surori, la care se adaugă profesorii deveniți Împăratul, Împărăteasa și Dădaca.

Citeste si: Tudor, fiul actorului George Mihăiţă, vicecampion european la jujitsu!

Surse: impact.ro, cinemagia.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Părintele Visarion Alexa și-a recunoscut toate faptele. Ce măsuri au fost luate împotriva acestuia

Educația trebuie să închidă câteva decalaje majore. Mesajul Ligiei Deca de Ziua Mondială a Educației

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Parlamentarilor nu le mai ajung salariile, în timp ce românul de rând strânge cureaua:”Noi vrem pâine, ei ne dau circ”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies