Klaus Iohannis: Prima tranșă de teste rapide va veni într-o săptămână

,
Klaus Iohannis
Prima tranșă din cele 3 milioane de teste rapide antigen va ajunge în mai puțin de o săptămână în România

 România va primi, în mai puțin de o săptămână, prima tranșă din cele 3 milioane de teste rapide Covid antigen comandate, potrivit președintelui Klaus Iohannis.


In articol:

Klaus Iohannis a precizat că secțiile de Terapie Intensivă din țară vor primi aproximativ 500 de concentratoare de oxigen pentru pacienții Covid aflați în stare gravă, dar și 300 de ventilatoare. 

Klaus Iohannis
Secțiile de Terapie Intensivă din țară vor primi 300 de ventilatoare și aproximativ 500 de concentratoare de oxigen,

Într-o săptămână va veni prima tranșă de teste rapide

“Tocmai s-a încheiat o ședință de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciucă, Prim-ministru interimar începând de astăzi, cu ministrul Sănătății și cu alți specialiști – secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghiță, care se ocupă de campania de vaccinare.

Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenția s-a mutat pentru puține zile pe altceva, pandemia nu a dispărut și chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu ușurință că, de exemplu, astăzi, din păcate, am avut peste 200 de decese.

Secțiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general, și suntem hotărâți ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când, sigur, se va forma un nou guvern și va prelua și va duce mai departe această gestiune.

Citeste si: Cine are prioritate la vaccin? Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19

Sunt câteva vești bune în această zonă.

Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și, prin asta, se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă.
În mai puțin de o săptămână, va veni prima tranșă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate și, pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen.

Deci, iată, se lucrează, se lucrează rapid, se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii.

Evident, rolul nostru, al celorlalți, este în continuare să ne protejăm, să-i protejăm pe ceilalți, pentru a da o șansă medicilor, personalului medical, să se ocupe de pacienții cu probleme dificile.
Voi rămâne în continuare conectat cu această zonă și avem deja pași importanți făcuți în pregătirea campaniei de vaccinare, dar despre asta mai multe în zilele următoare”, a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Klaus Iohannis

Bogdan Aurescu duce în derizoriu conflictul diplomatic cu Rusia: 'Nu este nimic special, este o decizie pe care noi am anticipat-o, am aşteptat-o'

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Anunțul îngrijorător al medicului Virgil Musta. Ce se va întâmpla în ianuarie

Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat de toți românii: „La începutul anului viitor...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies