Klaus Iohannis, prima reacție după demisia lui Victor Costache

,

Conducerea Ministerului Sănătății se schimbă în plină criză de coronavirus, asta după ce Victor Costache și-a dat demisia. Iată prima reacție a lui Klaus Iohannis.


In articol:

După ce premierul Ludovic Orban a confirmat schimbarea apărută la nivelul Ministerului Sănătății, acum a venit și reacția președintelui Klaus Iohannis.

Citeste si: Coronavirus România: Numărul persoanelor infectate a ajuns la 1029. Câte persoane s-au vindecat?

Klaus Iohannis, prima reacție după demisia lui Victor Costache

După demisia lui Victor Costache, premierul Ludovic Orban i-a înaintat președintelui propunerea de a-l numi pe secretarul de stat Nelu Tătaru în fruntea Ministerului Sănătății.

Citeste si: Modelul declarației pe proprie răspundere a fost simplificat. Cum arată acum actul care îți permite să părăsești domiciliul?

"Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile.

Având în vedere că situația s-a deteriorat rapid, a devenit crucială achiziția de echipamente medicale prin mecanismul comun în UE. La nivel european s-a decis constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale. România este primul stat membru al UE care a primit acceptul UE de a constitui aceste rezerve pe teritoriul țării. Într-o primă etapă, achiziția în limită de 10 milioane de euro va viza achiziția de echipamente și ventilatoare. Voi cere o finanțare mai consistentă pe acest program și voi arăta disponibilitatea României de a se implica mai mult.

 

Voi discuta și despre repatrierea românilor. Este importantă colaborarea tuturor, mai ales că multe state au impus restricții de circulație. Cea mai vulnerabilă categorie, lucrătorii noștri sezonieri. Facem tot posibilul să-i aducem acasă, nu e o sarcină ușoară.

Voi sublinia și găsirea unor soluții pe plan economic și social.

Situația se înrăutățește constant. România e puternic afectată de criza coronavirusului, mai ales în sectorul industrial. Trebuie gândită strategie de recuperare post criză. UE, în ansamblul său și fiecare stat membru travereză o perioadă etrem de dificlă. Situația devine tot mai dramatică.", a spus Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro.

 

 

În finalul declarației, Klaus Iohannis a ținut să le ceară din nou românilor să rămână în case și să respecte măsurile impuse de autorități pentru a traversa cât mai repede criza coronavirusului.

Citeste si: Colegiul Medicilor solicită testarea imediată a tuturor medicilor din ţară

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Organizația Mondială a Sănătății: 6 măsuri care trebuie aplicate după instituirea carantinei pentru a combate coronavirusul

Nicolae Ciucă bate cu pumnul în masă: Evaluarea miniștrilor se face la nivelul premierului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Coronavirus: ce schimbari produce coronavirus in corpul uman. Ce au descoperit legistii la autopsii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies