Coronavirus România: Numărul persoanelor infectate a ajuns la 1029. Câte persoane s-au vindecat?

Noul bilanț oferit de autorități confirmă infectarea a 1029 de persoane cu noul coronavirus pe teritoriul României.


In articol:

România a depășit astăzi 1000 de cazuri, la o lună de la descoperirea primului caz de coronavirus pe teritoriul României. 

Citeste si: Modelul declarației pe proprie răspundere a fost simplificat. Cum arată acum actul care îți permite să părăsești domiciliul?

Anunțul vine din partea Grupului de Comunicare Strategică.

Numărul persoanelor infectate a ajuns la 1029. Câte persoane s-au vindecat?

Din 1029 de persoane infectate cu noul coronavirus, 94 au fost declarate vindecate și externate. Cele mai multe persoane s-au vindecat la Timișoara.

Citeste si: Cum să îți cureți telefonul mobil pentru a te proteja de coronavirus?

De la ultima informare și până în prezent, numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 123 de cazuri.

"Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). 

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi  a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private.", anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății! Cum a ajuns medicul chirurg din Huși să lupte cu epidemia de coronavirus

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate