Modelul declarației pe proprie răspundere a fost simplificat. Cum arată acum actul care îți permite să părăsești domiciliul?

Modelul declarației pe propria răspundere a fost simplificat, având în vedere că acesta a dat naștere foarte multor confuzii. Cum arată acum?


In articol:

Noile măsuri impuse de autorități presupun prezentarea unei declarații pe propria răspundere sau a unei adeverințe eliberate de angajator pentru părăsirea domiciliului.

Citeste si: Cum să îți cureți telefonul mobil pentru a te proteja de coronavirus?

Pentru a veni în sprijinul oamenilor, autoritățile au decis simplificarea acestor formulare, astfel încât completarea lor să nu mai ridice probleme.

Modelul declarației pe proprie răspundere a fost simplificat. Cum arată acum?

Anunțul simplificării modelului declarației pe propria răspundere și a adeverinței eliberate de angajator a fost făcut astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Coronavirus - cum arata plamanii unui bolnav de coronavirus: "Pentru cei care cred ca sunt nemuritori si continua sa iasa afara"

"Vă semnalăm actualizarea MODELULUI declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.  

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. 
• Declarație pe proprie răspundere 
• Adeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. 

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. 

Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale. 

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia. ", au transmis autoritățile.

Citeste si: Încă 20 de angajaţi ai Spitalului Militar Focşani, infectaţi cu coronavirus

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate