Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie

,
Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie
Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie

Vremea in aprilie. Prognoza meteo pentru luna aprilie: ce temperaturi vor fi si cat de mult va ploua sau va ninge.


In articol:

Administratia Nationala de Meteorologie a

emis un buletin meteo valabil pentru inceputul lunii aprilie. Cu mici exceptii, temperaturile si nivelul de precipitatii se vor situa la valori normale pentru aceasta perioada.

Iata care este estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 23 martie- 5 aprilie 2020.

Vremea in aprilie: Banat

Vremea va fi deosebit de rece in primele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 2...3 grade si ale temperaturilor minime de -3... -2 grade.

In intervalul 26 – 31 martie vremea se va incalzi, astfel incat maximele diurne vor atinge 16...17 grade, iar minimele nocturne aproximativ 6 grade, in medie regionala, iar in ultimele zile ale celei de a doua saptamani de prognoza regimul termic nu va mai avea variatii semnificative.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, dar acestea vor fi pe arii restranse si in general slabe cantitativ, exceptand zilele de 23 si 24 martie, cand se vor consemna pe arii extinse si vor fi mai abundente.

Citeste si: Coronavirus: la ce temperaturi se incetineste raspandirea virusului

Vremea in aprilie: Crisana

Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie
Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme deosebit de rece, astfel incat in primele 3 zile media maximelor diurne va fi de aproximativ 3 grade, iar a minimelor de -4 grade.

Apoi, vremea se va incalzi, iar in intervalul 27 martie – 5 aprilie regimul termic, relativ constant, va fi caracterizat prin temperaturi maxime ce se vor situa in jurul unei valori medii de 16 grade, iar temperaturile minime vor fi de 3...5

grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 23 – 25 martie si, din nou, intre 1 si 5 aprilie.

Vremea in aprilie: Transilvania

Intre 23 si 25 martie vremea va fi deosebit de rece si se vor inregistra valori termice maxime de 0...1 grad si minime de -6...-4 grade, in medie. Pe 26 si 27 martie vremea se va incalzi, astfel incat intre 27 martie si 5 aprilie vor fi temperaturi maxime de 12...14

grade si minime de 1...2 grade, fara variatii semnificative.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata intre 23 si 25 martie, cand acestea pot fi mai insemnate cantitativ, si, din nou, intre 28 martie si 5 aprilie, cand vor fi ploi in general slabe.

Citeste si: Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății! Cum a ajuns medicul chirurg din Huși să lupte cu epidemia de coronavirus

Vremea in aprilie: Maramures

Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie
Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie

Primele trei zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate printr-un regim termic sever, cu maxime ale temperaturii aerului de 2...3 grade si minime de -6...-4 grade. Ulterior insa, vremea se va incalzi semnificativ si, in intervalul 27 martie – 5 aprilie, va deveni calda, cu medii ale temperaturilor maxime de 14...16 grade si ale celor minime de 2...4 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata intre 23 si 25 martie, precum si in intervalul 31 martie – 5 aprilie, cand acestea vor fi slabe cantitativ.

Vremea in aprilie: Moldova

Mediile termice regionale vor fi scazute in primele zile ale prognozei, cand se vor inregistra 2...3 grade la valorile maxime si aproximativ -4 grade la cele minime. Apoi vremea se va incalzi, iar intre 27 martie si 5 aprilie regimul termic se va mentine constant si se vor inregistra temperaturi maxime diurne de 13...14 grade si minime nocturne de aproximativ 4 grade.

In primele zile ale intervalului de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, iar dupa 28 martie vor fi ploi slabe, pe arii restranse.

Vremea in aprilie: Dobrogea

Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie
Vremea in aprilie: cum va fi vremea in luna aprilie

Pana in data de 26 martie, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, iar a celor minime de 1...3 grade, caracterizand o vreme rece pentru aceasta perioada.

Apoi regimul termic va marca o crestere, astfel incat, in intervalul 27 martie – 5 aprilie vremea va deveni calda si se vor inregistra valori medii regionale de 12...14 grade pentru maximele diurne si de aproximativ 6 grade pentru minimele nocturne.

Probabilitate pentru precipitatii va fi mai ridicata pe 23 si 24 martie si, din nou, in intervalul 27 – 29 martie.

Vremea in aprilie: Muntenia

Vremea va fi deosebit de rece in primele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor inregistra temperaturi maxime de aproximativ 2 grade si minime de -1...1 grad. Va urma un proces de incalzire accentuata, astfel incat, intre 27 martie si 5 aprilie, vor fi valori medii de 14...16 grade pentru maximele diurne si de 4 grade pentru minimele nocturne, ce vor caracteriza o vreme calda.

Probabilitatea pentru precipitatii mai importante cantitativ si pe arii mai extinse va fi mai ridicata in intervalul 23 – 25 martie, pe 27 si 28 martie si in jurul datei de 2 aprilie.

Vremea in aprilie: Oltenia

Temperaturile maxime, in medie, vor fi scazute la inceputul intervalului, cand se vor inregistra 1...2 grade, in timp ce temperaturile minime se vor situa intre -3 si 0 grade, caracterizand o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada.

Ulterior, regimul termic va fi in crestere de la o zi la alta, fapt ce va determina, intre 29 martie si 5 aprilie, medii ale maximelor termice de 14...16 grade si ale valorilor minime de 3...5 grade, vremea devenind calda.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata pe aproape intreg parcursul intervalului de doua saptamani, dar acestea vor fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse in intervalul 23 – 25 martie.

Vremea in aprilie: la munte

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa in primele nopti, cand se vor inregistra temperaturi maxime de -6...-4 grade si minime de -11...-10 grade, in medie. Apoi regimul termic va fi in crestere treptata, iar intre 27 martie si 5 aprilie media maximelor diurne va fi de 4...6 grade, iar a minimelor nocturne de -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii mai ales sub forma de ninsoare va fi ridicata in intervalul 23-25 martie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi prezente la nivel izolat, exceptand datele de 28 martie si 2 – 3 aprilie, cand se pot semnala pe arii mai extinse si pot fi local mai importante cantitativ.

 

Citește-ne pe
Citește și:

90% dintre elevi vor merge la școală săptămâna viitoare. Anunțul ministrului Educației

VIDEO S-a distrat, dar a plătit: Americanul care şi-a cumpărat un Lamborghini cu ajutoarele pentru COVID-19 merge la închisoare

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Raed Arafat, avertisment pentru români după ce a fost anunțată relaxarea restricțiilor: „Insist ca nimeni să nu se gândească la...”

Calendar Ortodox 15 mai 2021: Sarbatoare mare pentru crestini! Iata ce Sfant este praznuit!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies