Klaus Iohannis, mesaj pentru medici după ce România a intrat în scenariul 4: "Știm că vă este greu, dar..."

La Cotroceni a avut loc o nouă ședință privind gestionarea crizei coronavirusului pe teritoriul României. Ce mesaj le-a transmis Klaus Iohannis medicilor după ce România a intrat în scenariul 4?


In articol:

La ședința de la Cotroceni au participat astăzi, alături de Klaus Iohannis, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. 

Citeste si: Paste 2020: Ce se intampla cu slujba de Inviere, anuntul Bisericii

La scurt timp după terminarea ședinței, șeful statului a ținut să transmită concluziile acestei întâlniri, adresându-se în special medicilor care luptă în prima linie împotriva coronavirusului.

Klaus Iohannis, mesaj pentru medici după ce România a intrat în scenariul 4: "Știm că vă este greu, dar..."

România are în prezent 2,245 de cazuri de coronavirus confirmate, ceea ce înseamnă că s-a intrat oficial în scenariul 4. 

Citeste si: Coronavirus România, 31 martie. Bilanțul infecțiilor cu COVID-19 ajunge la 2,245 de cazuri

Președintele și-a început discursul încurajându-i pe suceveni, având în vedere că aici a fost nevoie de impunerea unor măsuri stricte pentru a opri evoluția cazurilor de coronavirus.

"Încep cu o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare, măsură luată la timp. Decizia autorităților a fost corectă. Dragi suceveni, nu sunteți singuri. Vom avea grijă ca tot ce e necesar pentru Suceava să ajungă acolo. Vă rog din suflet respectați toate normele, nu ieșiți din casă decât atunci când e necesar.", a transmis Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro.

Președintele României s-a adresat apoi cadrelor medicale, dând asigurări că se fac eforturi mari pentru ca situația din spitale să fie una favorabilă.

"Un gând bun și o încurajare pentru întreg personalul medical. Știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie, linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii. Știu că vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi și vom face tot ce e necesar pentru a vă asigura materialele de protecție. Am discutat situația din spitale și vă asigur pe voi, medicii, că noi ne facem treaba. Am cerut azi să se facă instructajul în toate spitalele. Autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem fiecare treaba așa cum se cuvine.", a spus președintele.

Citeste si: Avertisment pentru părinți în plină epidemie de coronavirus. Atenție la simptomele copiilor

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate