Klaus Iohannis: "În România nu putem vorbi de repornirea economiei." Noi informații despre situația economică

,

Prin intermediul unei declarații de presă, președintele Klaus Iohannis a lămurit situația economică actuală a României, în contextul pandemiei de coronavirus.


In articol:

Pe lângă sectorul medical care a fost afectat puternic de criza coronavirusului, efectele se simt și în zona economică. Măsurile de izolare au dus la apariția problemelor la nivelul mai multor firme, iar acum, autoritățile sunt în căutarea unor soluții pentru a gestiona această situație.

Citeste si: Coronavirus România, 8 mai. Cum arată noul bilanț?

Klaus Iohannis: "În România nu putem vorbi de repornirea economiei." Noi informații despre situația economică

După întâlnirea cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Centrale, premierul Ludovic Orban și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a lămurit aspecte legate de situația economică a României. 

Dacă în alte țări se poate vorbi despre repornirea economiei, Klaus Iohannis a ținut să precizeze că acest lucru nu se aplică și în România, având în vedere că aceasta nu a fost oprită complet, ci doar anumite sectoare au fost afectate.

Citeste si: Autoritatile sunt in alerta! Doua focare noi de coronavirus in Romania

Klaus Iohannis a menționat că autoritățile sunt în căutarea celor mai bune soluții pentru ca situația economică să se îmbunătățească în perioada imediat următoare.

"Am discutat situația economică, a bugetului, situația generală. Ne-am concentrat pe două teme: deficitul bugetar, e clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial planificat, și trebuie finanțat. Am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. În România nu putem vorbi de repornirea economiei, noi nu am oprit-o niciodată. Ceea ce ne dorim cu toții e să avem o finanțare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate.

Economia este într-o situație specială, de criză. Am găsit soluții pentru toate și ele pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost azi la masă lucrează împreună. Dacă facem lucrurile așa cum trebuie, avem șanse bune să își revină economia și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută în care ne găsim.", a spus Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro.

 

Citeste si: Un simptom bizar al COVID-19 îi șochează pe medici

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bucureștenii care acceptă să fie testați pentru coronavirus pot primi bani de la stat. Ce sumă va fi acordată?

SCANDAL la CBS după ce soția lui Ozzy Osbourne a fost forţată să părăsească postul - Sharon Osbourne: Este vina unor doamne îmbufnate'

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

BAC 2020: Schimbarea anuntata de ministrul Educatiei. Ce se intampla cu probele de competente

Nelu Tătaru: "Nu am atins vârful epidemiei!" Când vom putea avea o scădere a numărului de cazuri noi?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies