Nelu Tătaru: "Nu am atins vârful epidemiei!" Când vom putea avea o scădere a numărului de cazuri noi?

Autoritățile au estimat că vârful epidemiei de coronavirus va fi atins imediat după Paște în România, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.


In articol:

Cu toate că mai este foarte puțin până când starea de urgență va expira, iar unele măsuri vor fi relaxate, epidemia de coronavirus nu a atins încă vârful în România.

Citeste si: Cum se vor tine slujbele religioase dupa 15 mai. Anuntul premierului Orban

Astfel, numărul de cazuri noi a rămas unul constant, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, precizând când ar putea fi atins vârful și când vom asista la o scădere a numărului de infectări.

Nelu Tătaru: "Nu am atins vârful epidemiei!" Când vom putea avea o scădere a numărului de cazuri noi?

Nelu Tătaru a precizat că deși autoritățile se pregătesc să ridice anumite restricții, pericolul este în continuare unul mare. Ministrul Sănătății a amintit că vârful epidemei nu a fost atins și că acest lucru s-ar putea întâmpla în jurul datei de 15 mai.

Citeste si: Cum se va circula cu metroul dupa 15 mai. Masura pregatita de Metrorex

"Încă suntem pe platformă, nu am atins vârful epidemiei. Urmărim ca această constanță să dureze 7-10 zile, apoi așteptăm să scadă. 10% destul de vocali pot doborî 90% care sunt cuminți. Degeaba avem reguli dacă celor care nu le respectă nu li se întâmplă nimic.", a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro .

Ministrul Sănătății a atras atenția că oamenii trebuie să fie responsabili și să respecte cu strictețe regulile de igienă și după data de 15 mai. 

Citeste si: Anunţ privind starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies