Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră: "Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație"

La scurt timp după ce a fost făcută publică noua statistică cu privire la numărul de îmbolnăviri cu coronavirus pe teritoriul României, Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri stricte.


In articol:

Într-o declarație de presă, Klaus Iohannis a anunțat că situația actuală a României impune luarea unor măsuri mult mai stricte pentru a reduce șansele de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Citeste si: Coronavirus Romania 24 martie: numarul cazurilor a ajuns la 762. 186 cazuri noi in ultimele 24 de ore

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră: "Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație"

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la ședința de la Palatul Cotroceni unde au fost prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Victor Costache. 

Citeste si: Cum să te protejezi de coronavirus atunci când mergi la cumpărături?

Situația României a fost analizată și s-a decis impunerea unor măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea coronavirusului pe teritoriul României.

 

"Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente. Se introduc măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare. Am decis să folosim și armata. Va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție. Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă. Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine.", a spus Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro 

Citeste si: Pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa, confirmată cu coronavirus

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate