Avertismentul medicului Virgil Musta: "Mănuşile te protejează, dar reprezintă şi o mare capcană"

Mănușile și măștile medicale sunt printre cele mai importante "arme" pe care oamenii le folosesc în lupta împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, medicul Virgil Musta atrage atenția că mănușile se pot transforma într-o adevărată capcană.


In articol:

Prevenția este cuvântul de bază în plină pandemie de coronavirus, iar oamenii știu foarte bine acest lucru, încercând să se folosească de toate mijloacele pe care le au la îndemână pentru a ține virusul la distanță.

Citeste si: Italia în alertă: 602 persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza noului coronavirus

Avertismentul medicului Virgil Musta: "Mănuşile te protejează, dar reprezintă şi o mare capcană"

Măștile medicale și mănușile s-au epuizat rapid din farmacii, totul din dorința oamenilor de a se simți în siguranță în această perioadă delicată. Deși sunt eficiente atunci când sunt folosite corect, medicul Virgil Musta, şeful secţiei de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, locul din România unde s-au vindecat cele mai multe persoane infectate cu noul coronavirus, atrage atenția că există situații în care mănușile pot duce la răspândirea rapidă a coronavirusului. 

Citeste si: Primul județ din România unde a fost limitată circulația și în timpul zilei. De ce s-a luat o astfel de măsură?

"Mănuşile te protejează, dar reprezintă şi o mare capcană, deoarece crezi că dacă ai mănuşi nu te contaminezi. Dacă mănuşa este contaminată şi pui mâna pe faţă, te contaminezi. Mănuşa te protejează dacă o porţi în zone potenţial contaminate, iar când ieşi din aceste zone, să o scoţi, o arunci şi te speli bine pe mâini. Daca nu o arunci, devine sursă de contaminare. Ai grijă şi unde o arunci, pentru că poţi contamina acea zona. De fapt, măsura principală este să nu duci mâna la faţă (cu sau fără mănuşă) şi să te speli de cât mai multe ori pe mâini cu apă şi săpun, cel puţin 20 sec, astfel încât să frecaţi bine toată suprafaţa ambelor mâini şi între degete.", a spus medicul Virgil Musta, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: Cântăreţul şi saxofonistul Manu Dibango, spitalizat în urmă cu câteva zile din cauza coronavirusului, a murit

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate