Mesajul unui fost campion olimpic la înot infectat cu coronavirus: "A fost cel mai rău virus pe care l-am suportat vreodată"

Cameron van der Burgh, fost campion olimpic la înot, a decis să își povestească propria experiență legată de coronavirus. Cum se simte acum?


In articol:

Cameron van der Burgh le-a transmis celor ce îl urmăresc pe Twitter un mesaj prin care a povestit în detaliu ce înseamnă să fii diagnosticat cu noul coronavirus.

Citeste si: Avertismentul medicului Virgil Musta: "Mănuşile te protejează, dar reprezintă şi o mare capcană"

Mesajul unui fost campion olimpic la înot infectat cu coronavirus: "A fost cel mai rău virus pe care l-am suportat vreodată"

Fiind sportiv, mulți ar fi crezut că organismul său poate rezista mult mai bine în fața bolii, dar se pare că noul coronavirus îi afectează puternic și pe cei care au un sistem imunitar foarte bine pregătit.

Citeste si: Coronavirus: cat timp ramane virusul pe suprafete. Pe ce rezista zile intregi

Înotătorul Cameron van der Burgh spune despre COVID-19 că este este cel mai agresiv virus cu care s-a confruntat până în prezent și că deși starea sa de sănătate s-a ameliorat, chiar și după două săptămâni de la momentul în care a fost depistat pozitiv, încă nu este complet vindecat.

"Astăzi se împlinesc 14 zile de când mă lupt cu COVID-19. De departe, a fost cel mai rău virus pe care l-am suportat vreodată, în ciuda faptului că sunt o persoană sănătoasă, cu plămâni puternici, cu un stil de viață ordonat. N-am fumat niciodată și am făcut sport de performanță de când mă știu. Chiar dacă cele mai severe simptome au dispărut, încă mă lupt cu o oboseală cronică și o tuse de care nu pot scăpa. Activități fizice ca mersul pe jos mă fac să mă simt extenuat timp de câteva ore. (...) Vă rog, aveți grijă de voi. Sănătatea e pe primul plan. COVID-19 nu este o glumă.", a scris Cameron van der Burgh pe Twitter.

Citeste si: 16 cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au intrat în izolare, după ce un pacient adus de la Suceava a fost confirmat cu coronavirus

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate