Kamila Valieva, proaspăta campioană olimpică, depistată pozitiv la un control antidoping! Tocmai intrase în istorie la Jocurile Olimpice de la Beijing

Author: Andrei Ionescu

Kamila Valieva

Sursa: Facebook Kamila Valieva

Kamila Valieva, proaspăta campioană olimpică, de la Jocurile Olimpice 2022 de la Beijing, a fost depistată pozitiv la un control antidoping.

La concursul de patinaj artistic de fete, la programul liber, Kamila Valieva devenise prima patinatoare din istorie care a reușit o săritură cvadruplă. A încercat, de altfel, în program 2 cvadruple, dar a reușit una singură.

Kamila Valieva a fost depistată pozitiv cu  trimetazidină, un medicament interzis, dar care nu îmbunătățește performanțele sportive. Trimetazidina este folosită, în general, pentru a preveni atacurile de angină şi pentru a ajuta circulaţia sângelui către inimă. 

Rusia a devenit campioană olimpică pe echipe, Valieva aducându-și o contribuție majoră, câștigând atât la programul scurt, cât şi la cel liber. 

Festivitatea de decernare a medaliilor la proba de echipe trebuia să aibă loc marţi, la ora locală 21:00, dar nu a mai avut loc.
Federaţia Internaţională de Patinaj a recunoscut că întârzierea a fost cauzată de o problemă juridică, iar site-ul insidethegames.com,

citat de hotnews.ro, a scris că amânarea a fost legată de un test antidoping efectuat de Valieva înainte de Jocurile Olimpice 2022 de la Beijing.

Citeste si: Jocurile Olimpice de Iarnă 2022, de la Beijing: Vladimir Putin va participa la ceremonia de deschidere! I-a cerut președintele Chinei să nu atace Ucraina până la JO?

Kamila Valieva devenise prima patinatoare care efectuează o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, devenise prima patinatoare din istorie care a reușit o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

S-a întâmplat la programul liber de la patinaj artistic fete.

Valieva a mai încercat o cvadruplă în același program, dar nu a mai reușit-o, căzând.

Valieva a obținut la programul liber de la patinaj, fete un punctaj de 178,92, cu peste 30 de puncte în fața japonezei Kaori Sakamoto, care a ocupat locul al doilea. 

„A fost copleșitor. Am fost foarte emoționată, dar mă bucur că am reușit să îmi execut bine toate elementele” ,  declara Kamila Valieva după programul liber, realizat pe muzica din „Bolero” de Ravel.

„Să performez cu o astfel de echipă înseamnă totul. Cu toții am făcut o treabă foarte bună. Sunt foarte mândră de echipa mea”, adăuga patinatoarea de doar 15 ani, citată de CNN.

Orhan din serialul Totul pentru familia mea a întâmpinat noul an cu o decizie neașteptată! Celebrul actor Cüneyt Mete a dezvăluit ce va face anul acesta pentru a se menține în formă, după problemele de sănătate suferite!

Până acum, Kamila Valieva era neînvinsă în concursurile de seniori de la patinaj.

Publicațiile internaționale notează că în patinatoarea rusă va beneficia de o sancțiune redusă dacă va fi găsită vinovată în acest caz, având în vedere vârsta ei.

Citeste si: Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022: Kamila Valieva, premieră în patinajul feminin la 15 ani! Devine prima patinatoare care realizează o cvadruplă la Jocurile Olimpice!

 

Taguri:

Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies