Joe Biden, concluzie despre războiul dintre Rusia - Ucraina, la finalul summitului de la Madrid: „Războiul s-ar putea încheia mâine dacă Rusia își încetează comportamentul irațional”

,
Război

Joe Biden, concluzie despre războiul dintre Rusia - Ucraina, la finalul summitului de la Madrid: „Războiul s-ar putea încheia mâine dacă Rusia își încetează comportamentul irațional”

[Sursa foto: Twitter]

Summitul de astăzi de la Madrid a luat sfârșit. Joe Biden a susținut o conferință de presă în care a dat asigurări că va dezvolta resursele NATO pe flancul estic, dar și că guvernul american va ajuta Ucraina cu 800 de milioane de dolari.


In articol:

„Acest summit a fost despre întărirea alianței noastre, pentru a face față provocărilor lumii noastre așa cum este astăzi și amenințărilor cu care ne vom confrunta în viitor”, a declarat Joe Biden , citat de CNN și de Digi24.

Principalele declarații ale lui Joe Biden, la finalul summitului de la Madrid. În ce direcție se îndreaptă războiul ruso-ucrainean

Război

Principalele declarații ale lui Joe Biden, la finalul summitului de la Madrid. În ce direcție se îndreaptă războiul ruso-ucrainean

[Sursa foto: Twitter]

„Vom trimite în Ucraina noi echipamente de artilerie și echipamente anti-rachetă, pe lângă cele trimise deja”, a afirmat Joe Biden.

„La summitul G7 am lansat și un parteneriat pentru investiții globale. Atunci când SUA și aliații vor pune umărul vor fi 600 milioane de dolari care vor fi pentru investiții, transparent, spre deosebire de China. Vom facilita un parteneriat cu o firmă din Angola, o investiție de 2 miliarde de dolari, care va crea locuri de muncă în Angola.

Citeste si: Vladimir Putin amenință, după ce s-a confirmat că Suedia și Finlanda ar putea intra în NATO: „Vom răspunde cu ostilitate”

Vom căuta să folosim fonduri din tarifele pe care le aplicăm bunurilor rusești pentru a ajuta Ucraina. Vom aloca 4,5 miliarde de dolari pentru a rezolva criza alimentară.

Putin a crezut că ne poate sfărâma, dar iată că nu a câștigat. Finlanda și Suedia sunt mai aproape ca niciodată să se alăture alianței. Vom crește granița de est a NATO cu 800 km.

Motivul  pentru care benzina e mai scumpă este Rusia. Prețul la mâncare sunt mai mari pentru că Rusia nu permite Ucrainei să exporte cereale.

Înainte ca Putin să invadeze Ucraina, i-am spus liderului rus că NATO va deveni mai puternică și mai unită.

Sunt de acord să vindem Turciei avioanele F-16 și să modernizăm și acele avioane. Nu este în interesul nostru să nu facem asta. Nu mi-am schimbat poziția. Și nu a existat nicio contrapartidă pentru asta. … dar am nevoie de aprobarea Congresului pentru a face asta și cred că putem face asta.

Sper că țările producătoare de petrol din Orientul Mijlociu vor crește producția de petrol, e în interesul lor să o facă.

Insula Șerpilor a fost eliberată.

Citeste si: Statele Unite ale Americii trimit în România o nouă brigadă de luptă. Decizia a fost anunțată în cadrul Summit-ului NATO de la Madrid

Asta am văzut acum aici, acest summit a fost concentrat pe consolidarea alianței.

Ultima dată, Rusia era considerată partener al NATO, China nu era menționată deloc.

Lucrurile s-au schimbat.

Acum Rusia a este considerată o amenințare, iar China este considerată o provocare sistemică la ordinea mondială bazată pe reguli.

Putin a sperat că solidaritatea noastră sa se fractureze, dar nu a făcut decât să ne aducă mai aproape.

Articolul 5 este sacru. Vom apăra fiecare petic de teritoriu al Alianței.

Multe state NATO au acceptat pentru prima dată să aloce 2% din PIB pentru apărare, inclusiv Germania.

Din perspectiva SUA, facem exact ce i-am spus lui Putin că vom facem, ne întărim poziția defensivă în Europa. Totul este ca răspuns la războiul din Ucraina.

Am convins peste 50 state să ajute Ucraina. Este un efort global pe care SUA îl conduce, am acordat Ucrainei peste 7 miliarde de dolari USD de când am preluat postul de președinte.

Pentru prima dată, i-am invitat pe e partenerii din Pacific să participe la un summit NATO.

După cum i-am zis lui Putin, acest război generează o reacție globală.

Nu știu cum se va termina, dar nu se va termina cu Rusia punându-și ambele picioare în Ucraina.

Uitați-vă la efecte: au pierdut 15 de ani de progres în domeniu tehnologic. Au probleme din cauza restricțiilor pe care le-am impus cu privire la ce se poate exporta către Rusia.

(Rușii- n.red.) plătesc un preț greu pentru războiul ăsta. 

SUA și Alianța vor rămâne alături de Ucraina cât va fi nevoie, pentru a se asigura cu nu este învinsă de Rusia.

Războiul s-ar putea încheia mâine dacă Rusia își încetează comportamentul irațional”, au fost declarațiile lui Joe Biden.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Vladimir Putin amenință, după ce s-a confirmat că Suedia și Finlanda ar putea intra în NATO: „Vom răspunde cu ostilitate”

Noi sancțiuni împotriva Rusiei: Embargoul european asupra cărbunelui rusesc intră în vigoare la miezul nopţii

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rusia, zguduită de numărul mare al morților misterioase. Cum au fost descoperiți, în urmă cu puțin timp, un important om de afaceri și soția sa

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies