Jocurile Olimpice 2020 Tokyo: România, AUR și ARGINT la canotaj! Cine sunt sportivii care ne-au făcut mândri!

,
Ancuța Bodnar și Simona Radiș
Ancuța Bodnar și Simona Radiș aduc primul AUR olimpic pentru România la Tokyo![Sursa foto: Facebook]

România a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, prin echipajul de dublu vâsle feminin și pe cea de argint la echipajul de patru rame masculin.


In articol:

România ajunge la 3 medalii, una de aur și două de argint, la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, după ce  Ancuţa Bodnar şi Simona ne- au adus medalia de AUR,  iar echipajul de patru rame masculin, format din  Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut medalia de ARGINT.

"Acest aur şi acest argint ne readuc gustul de a câştiga medalii la JO. Foarte importante aceste medalii, un aur obţinut extrem de clar şi frumos apoi un argint adus de nişte băieţi extraordinari. Sunt sportivi care merită toată stima noastră. Am avut mari emoţii, dar sunt emoţii frumoase, mi-au dat şi lacrimile" , a declarat președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, pentru TVR, după performanțele extraordinare ale românilor la canotaj.

"E bine că a venit prima medalie de aur, am venit aici toţi îmbrăcaţi în galben. Ne bucurăm că am spart gheaţă pentru medaliile de aur. Team România a demonstrat astăzi că poate, că are valoare. Iar aceste fete sunt incredibile, pentru maniera în care au câştigat această cursă merită toate felicitările noastre, tot respectul nostru. Felicitări Federaţiei Române de Canotaj, doamnei Elisabeta Lipă şi tuturor oamenilor care au contribuit la această victorie foarte clară.

Ştiind cum s-au pregătit fetele, această medalie era una foarte aşteptată, o medalie clară, a venit, suntem bucuroşi şi încrezători că vor veni şi altele",  a declarat Mihai Covaliu, pentru Agerpres, după ce româncele campioane de aur au primit medalia la festivitatea de premiere de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari
Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, medaliați cu ARGINT la JO Tokyo 2020[Sursa foto: Comitetul Olimpic Sportiv Român Facebook / FOTO: Cristian Nistor]

Citeste si: Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Marian Drăgulescu ratează finala la sărituri și se RETRAGE din activitate!

Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat MEDALIA DE AUR şi au doborât recordul olimpic

Ancuța Bodnar şi Simona Radiş, care veneau la aceste Jocuri Olimpice Tokyo 2020 din postura de vicecampioane mondiale (performanță obținută în 2019 la Linz), au condus cursa de la un capăt la altul. Nu numai că au luat medalia de AUR, dar au stabilit și un nou record olimpic, câştigând cursa cu timpul de 6 min 41 sec 03/100.

Precedentul record olimpic îi aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilit în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra.

'' Simt fericire şi eliberare, pentru că au fost doi ani în care am muncit enorm de mult şi am reuşit să aducem acest rezultat mult dorit de noi şi de toată lumea. Această medalie este minunată, încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că mai am nevoie de câteva ore ca să îmi dau seama că da, noi am luat medalia de aur şi mergem acasă cu ea. Suntem fericite'', a declarat Simona Radiş după ce a devenit campioană olimpică la Tokyo.

'' A fost o cursă foarte grea, condiţiile au fost destul de dificile, dar am reuşit să gestionăm bine toată situaţia. Pe lângă faptul că am luat medalia de aur, am reuşit să batem şi recordul olimpic, care este încă un motiv de bucurie pentru noi. Pornim cu încredere de acum încolo, pentru că drumul nostru este abia la început.

Vom creşte mai frumos decât am făcut-o până acum. Suntem puternice, dar vom deveni şi mai puternice. Nu putem să spunem decât că avem încredere, că lucrurile vor decurge mult mai bine şi acum mergem să-i încurajăm pe colegii noştri, pentru că avem încredere în ei că vor aduce rezultate frumoase'', a declarat Simona Radiș după ce a devenit și ea campioană olimpică.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Larisa Iordache se califică în finala de la bârnă, dar se ACCIDENTEAZĂ! Cât va dura pauza

 

Citește-ne pe
Citește și:

Jocurile Olimpice 2020 Tokyo: România, AUR și ARGINT la canotaj! Cine sunt sportivii care ne-au făcut mândri!

Miron Mitrea, critici dure după Congresul PNL: 'Iohannis a câștigat alegerile din PNL cu omul cel mai servil. M-a izbit lașitatea liberalilor'

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Marian Drăgulescu ratează finala la sărituri și se RETRAGE din activitate!

Jocurile Olimpice 2020 Tokyo: România învinge Honduras în primul meci al turneului de fotbal!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies