Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Marian Drăgulescu ratează finala la sărituri și se RETRAGE din activitate!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 28 iul 2022, 13:10
Marian Drăgulescu își ia la revedere de la Tokyo!
Sursa: Facebook Marian Drăgulescu

Marian Drăgulescu nu a reușit să se califice în finala de la sărituri la Jocuril Olimpice Tokyo 2020. Gimnastul român a anunțat că se retrage și că aceasta este ultima competiție sportivă pentru el.

Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul 9 la proba de calificare în finala de la sărituri de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Primii 8 gimnaști clasați în concursul de calificare au mers în finala la sărituri.

Marian Drăgulescu a obținut o notă mare la a doua săritură, însă prima a fost cea care l-a lăsat în afara locurilor ce duceau în finala de la sărituri la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Marian Drăgulescu a căzut la prima săritură, luând nota 13,466, la a doua primind 14,533. A rezultat o medie de 13,999 puncte, insuficientă pentru calificarea în finală.

Cea mai mare medie în concursul masculin de calificare în finala de la sărituri de la Jocurile Olimpice 2021 o are rusul Nikita Nagornîi (14,783 puncte), urmat de conaţionalul său Denis Abliazin (14,733), de spaniolul Nicolau Mir (14,133) şi de ucraineanul Igor Radivilov (14,074).

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Premieră istorică pentru România! Ce a reușit țara noastră înainte de deschidere

Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Ultima competiție sportivă pentru Marian Drăgulescu

Proba de sărituri de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, singura la care a participat Marian Drăgulescu la această Olimpiadă de vară, a fost ultima competiție la care gimnastul român a participat.

Marian Drăgulescu anunțase anterior, chiar la emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", că aceasta va fi ultima competiție la care va participa.

“Da, mă voi retrage în 2021 din activitatea de performanță ca și sportiv. Da, știu că am zis da de mai multe ori, dar de data asta… Ultimii 3 ani au fost foarte grei. Este un consum foarte mare, fizic, psihic.

Întotdeauana am revenit că sunt numărul unul. Dacă nu sunt numărul unul, nu prea mai există această motivație de a continua. (…) Organismul nu o să țină la infinit, mai ales la un nivel performant”, declara Marian Drăgulescu în aprilie 2021, înainte de Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După ratarea calificării în proba de sărituri de la Jocurile Olimpice 2020 Marian Drăgulescu a reiterat că aceasta a fost ultima competiție din prolifica lui carieră de gimnast.

"Am fost foarte aproape să reușesc prima săritură în picioare! Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător. De aici de la Tokyo, vă îmbrățișăm eu și antrenorul meu Ștefan Gal (Ciobi) și mulțumim tuturor pentru suport și pentru gândurile frumoase.

Îi vom urmări mai departe pe colegii noștri și le vom ține pumnii strânși", a scris Marian Drăgulescu pe conturile lui de socializare imediat după ratarea calificării în proba de sărituri de la Jocurile Olimpice.

"Rămas bun Tokyo... îmi este dor de o vacanță, și este momentul potrivit.

Experiența de la Tokyo nu mi-a schimbat gândirea... mă voi baza întotdeauna pe muncă, pe obiective mari, pe curajul de a mă lupta cu cei mai puternici și pe asumarea riscului, care face diferența dintre marii campioni și restul.

PS: Voi ați riscat vreodată pentru a câștiga? Sunt tare curios", a postat Marian Drăgulescu pe contul lui de Facebook înainte de a părăsi Tokyo.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Larisa Iordache se califică în finala de la bârnă, dar se ACCIDENTEAZĂ! Cât va dura pauza

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!