Italia are vaccin impotriva coronavirusului. Cand incep testarile pe oameni

,

O companie din Italia a dezvoltat un vaccin împotriva noului coronavirus, care a provocat peste 21.000 de morţi în această ţară, şi îl va testa pe oameni la sfârşitul lunii aprilie


In articol:

O companie din Italia a dezvoltat un vaccin împotriva noului coronavirus, care a provocat peste 21.000 de morţi în această ţară, şi îl va testa pe oameni la sfârşitul lunii aprilie, astfel încât, în caz de succes, "să poată fi distribuit la nivel mondial în 2021", relatează EFE miercuri, potrivit Agerpres.

" Am încheiat testele de laborator şi vom testa acest candidat la vaccin pe un număr de 500 de persoane, oferite voluntar, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, astfel încât, dacă vom avea succes, să-l putem distribui în 2021", a declarat într-un interviu acordat agenţiei spaniole Matteo Liguori, director general al companiei italiene Irbm.

Înfiinţată în 2009 în localitatea Pomezia (centru), această companie, care operează în sectorul biotehnologiei moleculare şi chimiei organice, este una dintre cele mai reputate din ţară după ce în 2014 a lucrat la dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola.

Acum, o echipă de cercetători şi tehnicieni ai Irbm şi ai filialei sale Advent lucrează neobosit la un posibil vaccin împotriva COVID-19. Testele de laborator s-au încheiat şi se va trece la administrarea de doze unor persoane sănătoase, pentru a vedea cum reacţionează sistemul lor imunitar, şi a-i verifica toxicitatea.

Testele pe oameni vor începe luna aceasta în Marea Britanie, în colaborare cu Institutul Jenner al Universităţii Oxford.

" Colaborăm cu ei de zece ani şi încă de la început s-a stabilit ca testele să fie realizate în Marea Britanie, şi nu în Italia", a spus Liguori.

El a explicat cum va fi procesul: cercetătorii vor izola aşa numita proteină "spike", un element cheie al virusului pentru a pătrunde în celulă şi a" replica materialul său genetic şi a-l insera într-un virus similar celui al gripei"." Acest virus cu proteina 'spike' va fi introdus în organismul uman pentru a se activa sistemul imunitar şi a se genera astfel anticorpi", a precizat

Liguori.

Peste 500 de persoane s-au oferit voluntar pentru a se supune testelor clinice.

Este vorba de persoane sănătoase, cărora li se vor face analize pentru a vedea dacă nu au anticorpi prealabili şi care vor fi izolate într-o zonă specifică, fără contact cu exteriorul. Ele vor fi controlate în permanent de experţi, cercetători şi medici care vor observa cum reacţionează la vaccin şi vor fi obţinute date pentru a realiza rapoarte de răspuns al organismului.

Dacă această primă fază va avea rezultate bune, Liguori prevede să administreze dozele în septembrie, încă în fază experimentală, categoriilor celor mai expuse precum personalul medical şi forţele de ordine, iar în paralel se vor realiza testele definitive pentru ca vaccinul să fie avizat de autorităţile medicale competente.

" Este un virus care avansează cu mare rapiditate şi ştim puţine despre el. Comunitatea ştiinţifică nu a avut timp să-l studieze cum trebuie.

Este o problemă mondială pe care o vom rezolva la nivel mondial, dar trebuie să ne mişcăm repede pentru a găsi un antidot care să frâneze propagarea", a încheiat Matteo Liguori, relateaza hotnews.ro.

Coronavirusul a provocat în Italia, conform celui mai recent bilanţ, 21.067 de decese şi 162.488 cazuri de contagiere, dintre care primul a fost detectat la 21 februarie.

Citeste si: Coronavirus- Distantarea sociala, necesara pana in 2022. Ce arata studiile specialistilor

Citeste si: Coronavirus: moare sau nu virusul la temperaturi mai mari de 25 de grade? Anuntul oficial facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii

Citeste si: Noul coronavirus este de zece ori mai letal decat gripa H1N1. Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut anuntul

 

Citește-ne pe
Citește și:

Concediu medical, noile modificari privind conditiile de acordare a concediilor medicale

Recomandările Ministerului Sănătății pentru perioada de caniculă care lovește România

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Coronavirus Romania - Zece noi decese. Bilantul a ajuns la 372

Cum se va imparti Lumina de Paste si painea sfintita, dupa ce acordul MAI-BOR a fost modificat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies