Noul coronavirus este de zece ori mai letal decat gripa H1N1. Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut anuntul

,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, luni, că noul tip de coronavirus este de zice ori mai letal decât gripa H1N1.


In articol:

Noul tip de coronavirus este de zece ori mai letal decât virusul responsabil de gripa de tip A (H1N1) apărută la sfârşitul lui martie 2019 în Mexic, au indicat luni autorităţile sanitare mondiale, care fac apel la o ieşire din izolare "lentă", potrivit BFM TV.

"Datele adunate de la mai multe ţări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului lui, a manierei în care poate fi oprit. Ştim că Covid-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este letal: de zece ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009", a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă virtuale de la Geneva.

Între 2009 şi 2010, grupa de tip A (H1N1) a cauzat moartea a 18.500 de persoane, potrivit OMS. Totuşi, revista medicală The Lacet estimează că bilanţul s-a situat mai mult între 151.700 şi 575.400 de victime.

OMS a afirmat că un vaccin este necesar pentru a întrerupe total transmiterea de Covid-19 în lume, care a cauzat moartea a 115.000 de persoane în toată lumea.

"Era globalizării semnifică faptul că riscul de revenire al Covid-19 va continua. În final, dezvoltarea şi distribuirea unui vaccin sigur şi eficient vor fi necesare pentru întreruperea totală a transmiterii bolii", a subliniat directorul general al OMS.

Citeste si: De ce mor oamenii infectati cu coronavirus? Medicii spun ce se intampla cu adevarat

Citeste si: Coronavirus Romania - ce se intampla cu circulatia intre judete: anuntul ministrului Transporturilor

Citeste si: Ministrul Sanatatii a facut anuntul: cand vor putea iesi romanii din case

 

Citește-ne pe
Citește și:

Saptamana Patimilor - Ce nu ai voie sa faci in Saptamana Sfintelor Patimi

DEMITERE în Guvern: Actul semnat de Ludovic Orban a fost publicat în Monitorul Oficial

Oana Zăvoranu, cel mai crunt atac la adresa unei vedete: „Ești complet penibilă și cam tâmpă. Toate ați fost așa urâte cu crăci?”

Saptamana Patimilor - Rugaciunea care se rosteste in Saptamana Sfintelor Patimi

Saptamana Patimilor - Pilda celor zece fecioare care se citeste in Martea Mare


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies