Ipoteza sumbra. Specialistii sustin ca seria de seisme din ultima perioada ar putea anunta un cutremur de magnitudinea celui din 1977

Ne asteapta un seism puternic, asemenea celui din 1977? Vezi ce parere au specialsitii despre seria de cutremure din ultima perioada!

Un nou seism a zduguit Vrancea, astazi, in jurul orei zece si un sfert. Cutremurul cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs la o adancime de 127 de kilometri si este al saselea sesim mai mare de 3 grade produs in aceasta luna.

La inceputul lunii s-a produs cel mai puternic seism din octombrie. 5,5 grade pe scara Richter a avut cutremurul care a fost resimtit si in Capitala, in Republica Moldova, dar si in nordul Bulgariei. Cateva zile mai tarziu, un alt cutremur zguduia Vrancea, de aceasta data mai mic, de 4.7 grade. Un scenariu sumbru, insa, asemanator marelui cutremur din '77, ne-ar putea astepta.

Este previziunea sumbra facuta de seismologul Mircea Radulian impreuna cu un specialist japonez, care declansa panica: pana la sfarsitul secolului XXI se va produce un mare cutremur in zona Vrancea, cu magnitudinea de 7 grade. Asadar, exista vreo legatura intre aceste cutremure in lant si un posibil mare seism care s-ar putea produce in urmatoarea perioada de timp? Specialistii merg pe o ipoteza ingrijoratoare.

##VIDEO83531##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate