Începe Al Treilea Război Mondial?! Ce mare putere nucleară vrea să atace Donald Trump

,
Donald Trump
Donald Trump sperie pe toată lumea cu intenția de a ataca Iranul

Donald Trump și-a întrebat consilierii dacă ar fi oportun să atace o mare putere nucleară.


In articol:

Este vorba despre Iran, care ar fi încălcat tratatul nuclear, din care SUA au ieșit în timpul administrației lui Trump, informează Agerpres.

Iranul şi-a mărit stocul de uraniu îmbogăţit de 12 ori faţă de cantitatea permisă prin acordul nuclear din 2015, notează sursa citată.

Consilierii lui Donald Trump i-au spus președintelui că atacarea Iranului nu ar fi oportună deoarece tensiunile ar putea escalada, iar conflictul s-ar putea amplifica.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat în ultimul său raport trimestrial asupra Iranului că stocul de uraniu îmbogăţit al Iranului a depăşit 2.400 de kilograme, cu mult peste cele 202.8 kilograme permise în cadrul acordului nuclear din 2015 cu SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China.

Rachetă nucleară
Iranul ar putea avea o rachetă nucleară în doi ani[Sursa foto: defenseromania.ro]

Iranul a ignorat prevederile tratatului de când SUA l-au părăsit

Iranul a ignorat prevederile acordului nuclear din 2015 de când SUA au luat decizia, sub administrația Trump, să părăsească acest acord.

Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, care a și câștigat scrutinul, a promis în campanie că va lua decizia ca Statele Unite să fie din nou parte a acordului imediat ce va deveni oficial președinte.

Joe Biden își va prelua mandatul în luna ianuarie 2021. Alegerile prezidențiale au fost marcate de tensiuni și de acuzații de fraudă din partea lui Donald Trump, care nu și-a recunoscut până acum înfrângerea și, recent, a spus că nici nu are de gând să facă acest lucru.

Donald Trump a ieșit imediat după alegeri și și-a clamat victoria, în ciuda faptului că voturile se numărau atunci în multe state.

Pe măsură ce numărătoarea a continuat, Donald Trump a pierdut state-cheie, iar victoria contracandidatului său a devenit clară. Echipa lui Trump a făcut contestații în înstanță în mai multe state, dar deja câteva dintre acestea au fost respinse.

Citeste si: Rezultate finale Alegeri Prezidențiale SUA 2020: EL a câștigat alegerile si va deveni cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cine e Ashley Biden? Iata tot ce trebuie sa stii despre fiica cea mica a lui Joe Biden

Guvernul trebuie să crească numărul testelor gratuite şi alte măsuri de control al cazurilor conform OMS Europa şi ECDC

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Rezultate finale Alegeri Prezidențiale SUA 2020: EL a câștigat alegerile si va deveni cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite

CV Joe Biden. Cine este rivalul lui Donald Trump

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies