Rezultate finale Alegeri Prezidențiale SUA 2020: EL a câștigat alegerile si va deveni cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite

,
Donald Trump și Joe Biden
Donald Trump și Joe Biden, candidații la alegerile prezidențiale din SUA

Situația s-a elucidat în privința câștigătorului alegerilor prezidențiale din SUA!


In articol:

UPDATE: Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania.

Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă. 

Joe Biden, candidatul democrat, va câștiga alegerile din Statele Unite și va devenit al 46-lea președinte al țării, conform predicțiilor CNN. Acesta a ajuns la 273 de voturi după ce a obținut victoria în statul Pennsylvania, potrivit CNN.

Joe Biden a câștigat statul Pennsylvania cu o diferență de aproximativ 30.000 de voturi față de Donald Trump.

Alegerile prezidențiale din 3 noiembrie vor intra în istorie ca fiind scrutinul cu cea mai mare participare la vot, iar Joe Biden este președintele care a fost ales cu cel mai mare număr de voturi din istoria Statelor Unite, după cum și Donald Trump este candidatul care pierde cursa electorală cu un număr-record de voturi.

 

UPDATE: Predicțiile CNN arată că Joe Biden conduce cu 253 voturi electorale, în timp ce Donald Trump are 213 voturi din cele 270 necesare.  

Potrivit proiecției Fox News, Joe Biden ar fi ajuns la 264 de electori în cursa pentru președinția SUA. Donald Trump ar avea 214, la care s-ar mai adăuga încă 3 din Alaska, stat care nu a anunțat încă rezultatul alegerilor, dar unde președintele în funcție a câștigat.

Potrivit proiecției respective, Joe Biden este, în proporție de circa 90%, noul președinte al SUA. Casele de pariuri îl creditează în prezent pe Trump cu doar 13-14% șanse de a mai câștiga alegerile.

Biden ar mai avea nevoie de electorii din Nevada, în număr de 6, pentru a câștiga alegerile. În prezent Joe Biden este în fața lui Donald Trump cu circa 8.000 de voturi în Nevada, dar numărătoarea va continua.

În momentul de față mai sunt de aflat rezultatele în Georgia, Pennsylvania, Carolina de Nord, Arizona și Nevada. Biden a câștigat Michigan și Wisconsin, state cheie în alegerile prezidențiale din SUA.

În Arizona și Nevada Biden este în frunte în acest moment, iar, potrivit proiecției Fox News, candidatul democrat ar avea nevoie să își asigure victoria într-unul singur dintre cele două state pentru a deveni noul președinte al SUA.

Rezultatul final al alegerilor din SUA ar putea fi anunțat peste câteva zile sau chiar peste câteva săptămâni. Bătălia ar putea continua în instanță chiar după ce vom ști cu certitudine un câștigător al acestor alegeri prezidențiale din SUA. 

Alegeri prezidențiale SUA
Echipa lui Donald Trump a contestat rezultatul alegerilor în mai multe state

Trump acuză fraude: "Lucrează din greu"

Președintele în funcție al SUA, Donald Trump, a postat în permanență pe contul său de Twitter pe măsură ce rezultatele se întorceau împotriva lui în state cheie. Donald Trump a acuzat fraude electorale, termen pe care l-a folosit și în campanie. Trump a pledat în permanență pentru prezență fizică la vot, nu pentru voturi trimise prin e-mail.

„Lucrează din greu să facă să dispară avantajul de 500 000 de voturi în Pennsylvania. Urgent. La fel în Michigan și în alte locuri.

Au găsit voturi pentru Biden peste tot- în Pennsylvania, Wisconsin și Michigan. Foarte rău pentru țara noastră!", a scris pe Twitter Donald Trump. 

Trump și-a declarat ieri victoria

Donald Trump și-a declarat victoria la scurt timp după ce alegerile prezidențiale s-au încheiat, gest criticat de multă lume în SUA având în vedere că voturile nu fuseseră numărate. Numărătoarea continuă încă în SUA.

”Ne pregătim pentru o sărbătoare foarte mare. Vreau să mulțumesc poporului american pentru sprijinul minunat.

Rezultatele din această seară sunt fenomenale și suntem pregătiți să ieșim în stradă și să sărbătorim ceva minunat, acest succes.

Sunt state unde nu ne așteptam să câștigăm, dar am câștigat. Am câștigat marele stat Ohio, am câștigat Texas. Este clar că am câștigat în Georgia. Foarte important, câștigăm în Pensylvania, cu un număr mare de voturi. Câștigăm în Wiscounsin.

Vom câștiga și, în ceea ce mă privește, am câștigat deja”,  a declarat președintele american Donald Trump.

Candidatul democrat, Joe Biden, care în prezent este mare favorit să câștige alegerile prezidențiale 2020 din SUA, făcea apel la răbdare.

„Nu poate să spună Donald Trump că a câștigat, nici eu nu pot să spun, ăsta e rolul americanilor. Vă mulțumesc. Păstrați-vă credința, o să câștigăm!”, declara Joe Biden.

Citeste si: Rezultate Alegeri Prezidențiale SUA 2020- Donald Trump susține că a câștigat alegerile: "Ne pregătim pentru sărbătoare"

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Rezultate parțiale Alegeri SUA 2020: Donald Trump 213 voturi electorale, Joe Biden 227 voturi electorale. Numărătoarea voturilor continuă - UPDATE

Agentul rus care a ajutat la uciderea a 50 de soldați SBU a fost arestat - Cum a fost coordonat atacul devastator asupra trupelor ucrainene

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

CV Joe Biden. Cine este rivalul lui Donald Trump

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies