CV Joe Biden. Cine este rivalul lui Donald Trump

,
alegeri in SUA 2020
Joe Biden, fost vicepreședinte SUA în timpul lui Barack Obama

Joe Biden, un veteran al politicii americane, cu o experiență politică de invidiat și o rezistență psihică de exceptie.


In articol:

Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii au loc o data la patru ani, in prima zi de marți din luna noiembrie. Anul acesta lupta pentru Casa Albă are loc astazi, 3 noiembrie și se va da între candidatul republican Donald Trump, actualul președinte, și candidatul democrat Joe Biden, fost vicepreședinte în mandatul lui Barack Obama.

Astazi vor fi alesi toti cei 435 de membri ai Camerei Reprezentantilor, o parte dintre senatori și președintele Statelor Unite.

alegeri in SUA 2020 - Joe Biden
Lupta pentru Casa Albă are loc astazi, 3 noiembrie 2020, între candidatul republican Donald Trump, actualul președinte, și candidatul democrat Joe Biden!

Cine este Joe Biden, rivalul lui Donald Trump

Joe Biden este favoritul sondajelor în alegerile prezidențiale din SUA, La 77 de ani, dintre care aproape 50 în politică, Joe Biden este la a treia tentativă de a deveni președintele Americii. Dacă va câștiga, va fi cel mai în vârstă președinte din istoria SUA.

Joseph Robinette Biden s-a nascut in 1942 (vârsta 77 de ani), in Scranton, Pennsylvania, Statele Unite.

In 1966, Biden, atunci student la drept, la Universitatea Syracuse, s-a căsătorit cu Neilia Hunter, care venea dintr-o familie influentă din Skaneateles, New York.
In 1973 Biden a devenit senator, avea 30 de ani (vârsta minimă pentru a deveni un senator american) și astfel el a devenit al șaselea cel mai tânăr senator din istoria Statelor Unite.

După o tragedie în care soția sa, Neilia Hunter a murit într-un accident rutier alături de fiica lor de 13 ani, Joe Biden s-a recăsătorit, în 1977, cu profesoara Jill Jacobs, cu care este și în prezent.

Joe Biden alegeri SUA
Joe Biden alături de soția sa Jill Jacobs

Citeste si: Joe Biden l-a devansat cu mult pe Donald Trump in cel mai recent sondaj pentru alegerile prezidentiale din SUA

Citeste si: Joe Biden, fascinat de un produs romanesc! Ce a facut vicepresedintele american in buricul Capitalei

Tragedia suferita nu l-a doborat pe Biden, ci dimpotrica acesta a continuat

ascensiunea politica. Joe Biden a fost ulterior ales senator de șase ori, în alegerile din 1978, 1984, 1990, 1996, 2002 și 2008, obținând de obicei aproximativ 60 la sută din voturi. El a îndeplinit funcția de senator timp de 36 de ani, din 1973 până în 2009

In anul 2008, Barack Obama l-a ales pe Joe Biden drept candidat la funcția de vicepreședinte. El a devenit vicepreședinte la 20 ianuarie 2009.

Biden este primul vicepreședinte al Statele Unite ale Americii din Delaware, și primul romano-catolic care ajunge în această funcție.

Ce avere are Joe Biden

In anul 2019, Biden și soția lui aveau o avere urosa de 9 milioane de dolari. O parte din aceste câștiguri substanțiale provine din salariul de sentator al lui Biden, deoarece a câștigat, în medie, 225.000 de dolari pe an în perioada 2009-2017.

Actualmente, Biden, în vârstă de 77 de ani, are o avere impresionanta în urma mandatului de vicepreședinte SUA. De asemenea, Joe Biden și Jill Jacobs au strâns peste 15 milioane de dolari din cărțile pe care le-au scris.

„Promise me, Dad” (2017) și „Promises to Keep” (2008) au fost volumele semnate de Joe Biden care s-au bucurat de un mare succes. La acestea s-a adăugat și Turneul său de Carte din SUA, care i-a adus 1,8 milioane de dolari, potrivit Forbes.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Alegeri Prezidențiale SUA 2020. Care este procesul de vot în Statele Unite și cum diferă acesta față de alegerile din România

Nicolae Ciucă va avea protestatari sub geam: Angajați din 4 sindicate organizează un miting în fața Guvernului

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

Joe Biden l-a devansat cu mult pe Donald Trump in cel mai recent sondaj pentru alegerile prezidentiale din SUA

Clipe grele pentru Donald Trump! Fostul său șef de campanie a încercat să se sinucidă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies