Joe Biden l-a devansat cu mult pe Donald Trump in cel mai recent sondaj pentru alegerile prezidentiale din SUA

,
Joe Biden si Donald Trump
Alegeri prezidentiale SUA 2020 - Joe Biden versus Donald Trump

Candidatul democrat pentru Casa Alba, Joe Biden are un nou avantaj mare in fata contracandidatului republican, presedintele in exercitiu, Donald Trump, precizeaza The Guardian.


In articol:

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de cotidianul britanic, 57% dintre americani l-ar prefera pe candidatul democrat, Joe Biden,  pentru Casa Alba, in timp ce 40% ar alege sa ii mai dea lui Trump inca un mandat.

Diferenta de 17 puncte procentuale este cea mai mare inregistrata de Biden pana acum.

Joe Biden are un avantaj mare in fata presedintelui Donald Trump

Se pare ca Joe Biden este preferat de americani pentru a ajunge presedintele Statelor Unite ale Americii, la alegerile prezidentiale ce vor avea loc peste doar 3 saptamani. Milioane de voturi au fost deja exprimate în multe dintre statele americane prin sistemul de vot anticipat.
Conform sondajului, Biden a mai reusit sa atraga incă 5% dintre votanti doar in ultima luna, dupa ce Donald Trump s-a infectat cu coronavirus si a luat mai multe decizii controversate, inclusiv cea de a refuza participarea la a doua dezbatere în format online.
Institutul care a realizat sondajul, Opinium, a intervievat 2.003 de americani cu vârste de 18 ani și peste, în perioada 8-12 octombrie. Interviurile au fost facute in regim online, iar esantionarea s-a făcut în așa fel încât să fie relevantă cu datele demografice ale populației adulte din Statele Unite, dar și cu felul în care votanții și-au exprimat votul în alegerile trecute.

Joe Biden si Donald Trump
Joe Biden a inregistrat un avantaj zdrobitor in fata lui Trump, in cel mai recent sondaj!

Cum se prezenta situatia in anul 2016?

In urma cu 4 ani, avantajul pe care îl avea candidata democrată de atunci, Hillary Clinton, era de 4-5 puncte procentuale, aproape de marja de eroare a sondajelor. Președinția americană nu este câștigată, însă de candidatul cu cele mai multe voturi, ci de candidatul care reușește să câștige votul în suficiente state, astfel încât să obțină un număr suficient (270) de voturi electorale în colegiul electoral al SUA.

Biden conduce, însă, și în multe dintre statele competitive, multe dintre ele esențiale pentru eforturile lui Trump de a primi un nou mandat.
De asemenea, avantajul mare al lui Biden vine si în contextul în care votul prin corespondență a atins niveluri record pe perioada pandemiei, dintre cei care au votat în acest fel, 75% exprimându-și preferința pentru fostul vicepreședinte, în timp ce doar 22% dintre ei îl preferă pe Donald Trump.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Donald Trump vs Joe Biden: Prima confruntare a candidaților pentru președinția SUA, plină de jigniri!

Video | Proteste uriașe la Madrid înaintea summitului NATO, la care va merge si Klaus Iohannis

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Clipe grele pentru Donald Trump! Fostul său șef de campanie a încercat să se sinucidă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies