Încă un județ intră în scenariul roșu! Cât de gravă este situaţia în Capitală

,
scenariul roșu
Încă un județ intră în scenariul roșu! Cât de gravă este situaţia în Capitală

Sălaj a depășit duminică pragul de 3 infectări la mia de locuitori, intrând în scenariul roșu, alături de Brașov, Cluj, Hunedoara, Ilfov Timiș și București.


In articol:

Alte 17 județe se află în scenariul galben, iar restul de 16 în scenariul verde, cele mai mici rate de infectare înregistrându-se în Harghita şi Buzău. 

 17 județe  în scenariul galben
Alte 17 județe se află în scenariul galben

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Comisia Europeană a prezentat propunerea pentru certificatul digital de vaccinare. Adeverința electronică verde va deservi la libera circulație în UE

Care este situaţia pe judeţe

România are șase județe plus București în scenariul roșu: Brașov (3,75 la mia de locuitori), București (3,98), Cluj (3,53), Hunedoara (3,03), Ilfov (4.41), Sălaj (3,01) și Timiș (5,49), potrivit datelor comunicate duminică de GCS.

La polul opus se află județele Bistrița-Năsăud și Harghita, cu 21 de cazuri noi, Vrancea- 20, Tulcea- 16.

Citeste si: Lockdown total timp de 5 zile! Unde se impun restricțiile și de când?

În privința cazurilor noi, Capitala are cele mai multe, 1.245, urmat de Ilfov, cu 433 cazuri noi, Timiș, 376, și Cluj, 296. În Capitală a crescut rata de infectare de la 4,24 la mia de locuitori la 4,49. 

Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 17 marti

Care este situaţia pe judeţe
Care este situaţia pe judeţe

Care este situaţia pe judeţe
Care este situaţia pe judeţe

Coronavirus în România

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  790.813 pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 21.787 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeste si: Bilanț coronavirus 17 martie 2021: Cel mai mare număr de infectări din acest an! Numărul pacienților de la ATI crește!

În intervalul 16.03.2021 (10:00) – 17.03.2021 (10:00) au fost raportate 89 de decese (45 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.361. Dintre acestea, 1.266 sunt internate la ATI.  

Etapa a treia de vaccinare

Luni, 15 martie 2021, România a intrat în etapa finală de vacccinare, care este deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze.

Programul pe județe pentru deschiderea listelor de așteptare:

Citeste si: Anunț de ultim moment! Bucureștiul va fi închis în perioada următoare?!

9:00-11:00  Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna.

11:00-13:00  Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova.

13:00-15:00  Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Anunț de ultim moment! Bucureștiul va fi închis în perioada următoare?!

Alte 70 de cadavre găsite sub o clădire din Mariupol. Au fost duse la groapa comună, fără identificare (oficial ucrainean)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Mai multe țări din Europa au suspendat vacciarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, sceptică în ceea ce privește vaccinul britanic-suedez

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies