În vremuri de criză, unii sting becul, alții aprind lampa! Iată povestea impresionantă a unei familii dintr-un cătun din Bistrița, care trăiește în anul 2022, că în urmă cu un secol! „E greu, dar nu avem ce face”

,

Într-un cătun din Bistrița există oameni uitați în beznă, nevoiți să trăiască în anul 2022 că în urmă cu un secol!

În aceeași țară în care ni se cere să stingem becul în casă pentru a reduce consumul, există case în care nu s-a aprins vreodată becul! Sunt oameni uitați în beznă, nevoiți să trăiască în România anului 2022 exact că în urmă cu un secol! Este și povestea familiei Ureche, care trăiește într-un cătun din Bistrița, la lumina unei lămpi palide. Echipa Asta-i România a descoperit acolo chipurile a trei copii ai familiei, care visează la ziua în care vor avea un televizor.

Pentru ei ziua se termină la apusul soarelui, iar pentru cei trei copii încă nu s-au inventat desenele animate.

Povestea impresionantă a unei familii dintr-un cătun din Bistrița, are trăiește în anul 2022, că în urmă cu un secol

Uitați în întuneric, trăiesc o viață de Ev Mediu, la lumina lămpii cu gaz și a lanternelor. Lor, guvernanții nu au ce să le ceară să mai stingă, pentru că în casa lor becul nici nu s-a aprins încă. Echipa Asta-i România a ajuns în Țară Năsăudului, pe o vreme aprigă, cu vânt și ploaie rece de toamna, care de câteva zile nu se mai oprește în zona. Munții Bârgăului tronează impunător deasupra pădurilor încă verzi, străjuind parcă satele așezate pe Valea Leșului.

Răsfirat pe dealuri, cătunul e blestemat parcă să se pustiască și rând pe rând oamenii să se ducă de aici.

Familia Ureche a rămas în acest cătun uitat de timp, aflat la opt kilometri de comună, unde nu există curent electric. Soții Ureche au trei copiii care încă nu știu cum este să privești la desene animate însă visează că într-o bună zi să poată avea un televizor în casă.

„Aici ne-am născut, aici am crescut cinci persoane! Eu cu tatăl meu, mama și încă două surori! Și acum suntem tot cinci persoane! Asta facem zilnic! Dus întors, toată ziua pe drum, pentru copii!”, a spus cu tristețe in glas tatăl celor trei copii.

Citeste si: Povestea impresionantă a unui bărbat, din satul Osmancea, trădat în dragoste de către soție, și lăsat să crească singur opt copii: "Sunt bucuroasă că tati nu ne-a dat la stat"

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Oameni uitați în beznă

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Povestea impresionantă a unui bărbat, din satul Osmancea, trădat în dragoste de către soție, și lăsat să crească singur opt copii: "Sunt bucuroasă că tati nu ne-a dat la...

Bătălie pentru cei mai buni medici! Marile reţele private de sănătate înghit zeci de clinici din ţară

Povestea impresionantă a unui bărbat, din satul Osmancea, trădat în dragoste de către soție, și lăsat să crească singur opt copii: "Sunt bucuroasă că tati nu ne-a dat la...

Ajutorul financiar promis de Guvern pentru pensionari ar fi doar o iluzie. Bătrânii primesc informații greșite și ajung cu greu să le acceseze

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies