Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Tată cu inimă de mamă

,

Duminica aceasta îl vom cunoaște pe Petre Toma, un bărbat trădat în dragoste de către soție, și lăsat să crească singur opt copii.


In articol:

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea ”Asta-i România!” ne invită în satul Osmancea, jud. Constanța, unde-l vom cunoaște pe Petre Toma, un bărbat trădat în dragoste de către soție, și lăsat să crească singur opt copii, despre care nici măcar nu știe dacă sunt toți ai lui.

Aceasta este povestea care poate fi lecție de viață pentru mulți dintre noi. 

Citeste si: Kanal D, lider de audiență cu emisiunea de reportaje “Asta-i România!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Tată cu inimă de mamă

Se spune că să fii trădat, rănit, înșelat și să nu-ți pierzi bunătatea, toate acestea te fac un om special, așa cum îl putem numi și Petre Toma, bărbatul care crește opt copilași, într-o casă mică, în sărăcie. Cu toate acestea, pe cât de mică și săracă le e casa, pe atât de mare este dragostea și grija pe care și-o poartă unul altuia. Pentru cei din jur, povestea lui Petre Toma ar putea stârni zâmbete, însă înainte de toate e o lecție de viață; un barbat își crește singur cei opt copii, după ce mama i-a părăsit, ca să-și trăiască viața alături de alți bărbați. Cu toate acestea, Petre Toma și-a acceptat soarta și a ales să rămână lângă copiii care îl înconjoară și care au atâta nevoie de el, chiar dacă bărbatul nici nu e sigur că sunt toți sânge din sângele lui.

Fiecare își stie locul în căsuța lor sărăcăcioasă; de la cel mai mic, la cel mai mare, toți dau o mână de ajutor. Sunt săraci, dar casa bătrânească în care locuiesc este curată, iar tatăl muncește cât poate ca s-o mai peticească pe ici pe colo și ca să asigure mâncarea tuturor.

Citeste si: Viața bate școală! Pentru mulți copii de la țară, școala este singura lor șansă de a ieși la lumină din sărăcia în care sunt condamnați să trăiască! Iată prin ce sacrificii trec elevii din unele zone rurale!

Tot duminică, la “Asta-i România!” ajungem, prin intermediul emisiunii, la poalele munților Bârgăului, un uitat colț de lume unde îi vom cunoaște pe Taica Petru și Nana Ilona, doi bătrâni singuri și neputincioși care au trecut prin multe în viață și pe care necazurile i-au îngenunchiat, dar nimic nu-i doare mai mult ca singurătatea. Într-o bojdeucă veche și sărăcioasă cei doi bătrâni rămași singuri pe lume au o singură dorință: să-și mai vadă o dată baiatul, plecat la oraș. 

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o ediție impresionantă ”Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Voucher de 200 de lei, în schimbul unui bec vechi. Ministerul Mediului lansează programul Rabla pentru becuri

Convorbire telefonică: Emmanuel Macron i-a promis lui Volodimir Zelenski noi sancţiuni împotriva Rusiei

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Prețul lemnului, plafonat până în martie 2023. Ce trebuie să știe românii care folosesc soba cu lemne pentru a-și încălzi locuința

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies