Anunțul momentului despre pensiile românilor! Marius Budăi a spus data exactă de la care majorările vor fi aplicate

,

După multe discuții și după multe întrebări din partea românilor, Marius Budăi a anunțat data exactă de la care vor crește pensiile românilor, dar și care a fost procentajul propus.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus când vor crește pensiile românilor. Acesta susține că PSD a cerut ca pensiile să fie mai mari cu cel puțin 10%.

De la cât vor crește pensiile românilor

Marius Budăi a anunțat că liderii Coaliției, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt de acord cu mărirea pensiilor românilor.

„Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023. În termenul cel mai scurt se va decide (n.r. – cu ce procent vor fi majorate pensiile) și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată.

Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul a spus că pensiile trebuie să crească. Decizia de la 1 ianuarie e luată.

Citeste si: Marius Budăi, anunț privind creșterea pragului de la care pensiile ar fi scutite de impozit. Cine scapă de taxe de la 1 ianuarie 2023

În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar (n.r. – ca procentul de majorare să fie comunicat) chiar înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlamenent la dezbatere și așa cred că va fi”, a spus Marius Budăi la România TV.

Economistul Ilie Șerbănescu spune că nu există bani

Economistul Ilie Șerbănescu susține că, deși intenția există, România nu poate oferi pensionarilor bani mai mulți, deoarece nu există resursele necesare.

De asemenea, acesta susține că o mai bună variantă este aceea ca banii să fie acordați celor care nu au venituri mari și nu bugetarilor care, deja, au salarii și pensii colosale.

„Nu există bani. Să fie foarte clar, pentru că ne tot învârtim. Eu am zis-o de 100 de ori. Pensiile se dau din salarii. Sunt finanțate din salarii. Ca să am de unde plăti pensiile, trebuie să măresc fondul de salarii, nu bugetul – asta e altă discuție. Că se pot face exceptii, cu pachete sociale, pentru cei vulnerabili, cu venituri mici, asta e altă problemă.

Citeste si: Majorarea tuturor pensiilor din România de la 1 ianuarie 2023! Pentru o „bătrânețe decentă și lipsită de griji„, susține PMP

Eu o salut (n.r. – decizia de majorare a pensiilor). Dar pentru pensii în general, în faza actuală, nu există bani. 10% să fie din ce? 1.000 de lei în plus pentru unul care are pensie de 10.000 de lei? Mai bine dau 250 de lei pentru cei care au pensii mici. De sutele astea de lei au nevoie mai mult ăia nenorociți. Eu mă voi bucura dacă voi primi, dar nu cred că fondul de salariii – în ultimele două – trei luni nu a mai crescut, ca să acopere inflația”, a spus acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor și salariilor: "Nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de aceste creșteri "

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie: zonele în care vom avea zăpadă

Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor și salariilor: "Nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de aceste creșteri "

Bilete de tratament balnear pentru pensionari. Cum le poți folosi și ce destinații balneare aleg românii cel mai des

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies