În ce condiții ar trebui purtată masca de protecție în mașină? Detaliul care poate face diferența

Specialiștii în sănătate au subliniat importanța purtării măștii de protecție în spațiile închise. Iată în ce condiții masca ar trebui purtată inclusiv în mașina personală.


In articol:

După ce starea de alertă maximă a intrat în vigoare, autoritățile au anunțat că devine obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

Această măsură este menită să prevină răspândirea noului coronavirus în societate. 

Citeste si: Donald Trump ia hidroclorochina, desi sustine ca nu are niciun simtom de coronavirus

În ce condiții ar trebui purtată masca de protecție în mașină? Detaliul care poate face diferența

Dacă inițial oamenii erau sfătuiți să nu poarte masca de protecție atunci când sunt la volanul mașinii personale, acum, Raed Arafat a venit cu o precizare importantă în legătură cu acest subiect.

Citeste si: Primul vaccin testat pentru coronavirus a dat rezultate promitatoare. Cand incepe productia la scara larga

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a atras atenția că în cazul în care cu aceeași mașină circulă mai multe persoane care nu locuiesc împreună, atunci masca de protecție ar trebui utilizată, iar geamurile mașinii ar trebui deschise puțin pentru a permite ventilarea aerului.

"Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă.", a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Viorel Cataramă renunţă la funcţia de vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate